Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bryan Bouffier egy Citroen DS3 RRC-vel áll rajthoz az ERC következő állomásán, Lettországban.

Bouffier a rally világbajnokság szezonnyitóján, Monte-Carlóban, a lenyűgöző második helyet szerezte meg az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-jével.

A francia most abban bízik, hogy Lettországban is hasonló eredményt tud elérni, annak ellenére, hogy ez lesz az első igazi téli versenye, és most fogja először vezetni a Citroen DS3 RRC-t.

„Jó lett volna Ausztriában is elindulni, de sajnos az nem jött össze. Ez most hatalmas kihívás számomra, hogy egy ilyen kiváló autót vezethetek teljesen havas környezetben, szöges gumikkal. Biztos vagyok benne, hogy jó móka lesz.” – mondta a 36 éves pilóta.


„Ez lesz az első alkalom, hogy télen, erdőben versenyzek, ezért fogalmam nincs, hogy mennyire leszek gyors. Remélhetőleg meglesz a tempóm.” – tette hozzá Bouffier, akit az egyik favoritnak tartanak a lett futamon.

Bouffier elárulta, hogy ez az ERC-s szereplése egy egyszeri alkalom lesz. „Egyelőre csak ez a futam van betervezve, de majd meglátjuk, hogy alakul a folytatás. Remélhetőleg sikerül egy jó eredményt elérnünk és akkor kapok segítséget, hogy ott lehessek a többi versenyen is.” - fejezte be Bouffier, aki tavaly a második helyen zárta az ERC bajnokságot, Jan Kopecky mögött.

A Rally Liepája január 31. és február 2. között kerül megrendezésre.

További nemzetközi rally hírek