Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

26 országból 143 páros nevezett a rally Európa-bajnokság soron következő futamára, a 45. Barum Czech Rallyra. A szurkolók 12 R5-ös és 11 S2000-es versenyautót láthatnak majd, de a cseh bajnokságban 5 WRC is szerepelni fog.

A nevezési lista legelején Jan Kopecky nevét olvashatjuk, aki háromszor nyerte meg a Barum Rallyt, ezen kívül az Ázsia-óceániai rallybajnokságban is remekelt, és minden bizonnyal idén bezsebeli a harmadik cseh bajnoki trófeáját is. A Skoda gyári pilótája mellett ott lesz a bajnokságot vezető Kajetan Kajetanowicz és legnagyobb riválisa, Craig Breen is. Az Észt Rally győztese, Alexey Lukyanuk is harcba száll majd a pontokért a Ford Fiesta R5-össel. A fehérorosz versenyző jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén tanyázik, 46 ponttal lemaradva Breentől és 51-el az éllovas Kajetaniwicztól.

150821 barum n2

A tavalyi Barum Rally nyertese, Vaclav Pech sem hiányozhat a mezőnyből. A cseh pilóta, akárcsak tavaly, most is a S2000-es Minivel fog rajthoz állni.

Az ERC2-ben Vojtech Stajf és Botka Dávid tovább harcolhatnak a bajnoki címért. A litván Dominykas Butvilas és az ukrán pilótahölgy, Inessa Tushkanova is a kategóriát erősítik.


Csehországban mérkőznek meg idén utoljára a juniorok az R2-es autókkal. A svéd Emil Bergkvins már bajnokként érkezik a Zlín környéki pályákra, azonban az ezüstérmes pozícióért még hatalmas csata várható Ralfs Sirmacis, Steve Rokland és Chris Ingram között.

150821 barum n3

Botkáékon kívül több magyar páros is nekivág a cseh futamnak. Klausz Kristóf Kecskeméti Balázzsal az oldalán az ERC3-ba nevezett a Peugeot 208 R2-essel. A Rongits Attila – Hannus László páros egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel vág neki a távnak, míg a Német László – Szegő János duót egy Peugeot 208 R2-vel láthatjuk majd. Nyirfás Julianna a bolgár Stratieva Ekaterinának fogja diktálni az itinert egy Mitsubishi Lancer Evo IX-ben.

A teljes nevezési lista itt olvasható.

A 45. Barum Czech Rally augusztus 28-30. között kerül megrendezésre.


További nemzetközi rally hírek