Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Rally Café Racing versenyzői, a Mitsubishi Lancer EVO IX-cel versenyző Szauer Gergő - Rácz László páros nyerte a 2018-as Teszt Rallye-t.

Szauer Gergő az első gyorsasági szakaszon ragadta magához a győzelmet, amit az egész napos kimagasló eredményekkel nem engedett ki a kezéből.

Eleinte úgy nézett ki csak Kazár Miki az egyetlen, aki Gergőékkel felveheti a versenyt, ám Miki a harmadik szakasz után kiszállt a versengésből.

„Autó tesztelés céljából érkeztünk Orfűre és jobban örülünk volna, ha száraz körülmények között tudunk autózni. Nehezek voltak a körülmények, úgy hogy most ültünk először a Korda Racing Skodájában. Egész nap esett, szürkület volt, ezért is döntöttünk úgy kiállunk és megpróbálunk még teszteli száraz körülmények között is. Az első körben ALS nélkül mentünk, ismerkedés volt a fő cél. Az autó nagyon jó és a csapat is tudja a dolgát” - nyilatkozta Kazár Miki a verseny fele után.

A fordulás után ifj. Ranga Laci és Maricsek Miki is feliratkozott a győztesek közé, ám az utolsó szakaszt nem tartották meg a csúszások miatt.

A verseny nem hivatalos végeredménye:

1. Szauer Gergő - Rácz László - #206 Mitsubishi Lancer EVO IX

2. Lencse Zoltán - Hofbauer Tamás - #207 Ford Fiesta R5 +18.2

3. ifj. Ranga László - Czakó Janek - #101 Škoda Fabia R5 +19.0

4. Maricsek Miklós - Bán Viktor - #205 Mitsubishi Lancer EVO IX R4 +22.9

5. Puskádi János - Gódor Barnabás - #208 Škoda Fabia R5 +56.8

6. Amrein László - Kovács Szabolcs - #116 Mitsubishi Lancer EVO IX +58.3

7. Tóth Tibor - Szabó József - #209 Mitsubishi Lancer EVO IX +1:09.8

8. Rongits Attila - Hannus László - #203 Mitsubishi Lancer Evo9 RS +1:12.3

9. Marozsi Zsolt - Mihalik Péter - #210 Ford Fiesta R5 +1:20.3

10. Sághy László - Sághy Zoltán - #117 Mitsubishi Lancer EVO IX +1:33.6

A MARB versenyt a Gubinszki Zsolt - Szabó Bence duó, a rallysprint kupát pedig Koltai Tibor - Teglovics Roland páros nyerte.

A fotót a Szauer Gergő facebook oldalán találtuk...

További hazai autósport híreink