Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy nem vesznek részt a WTCR nürburgringi futamán. Ez azt is jelenti, hogy Michelisz Norbert sem fog rajthoz állni a hétvégén a Zöld Pokolban.

A Hyundai vezetősége már korábban is jelezte, hogy nem értenek egyet a sorozatban alkalmazott esélykiegyenlítő rendszerrel. A csapat első embere, Andrea Adamo most bejelentette, hogy sem a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, sem a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse autói nem lesznek ott a rajtrácson Németországban. A csapat pilótái már a szezonnyitó zolderi versenyhétvégén is sokat küzdöttek a BoP miatt. Belgiumban a legeredményesebb Hyundaios pilóta Michelisz Norbert volt, aki az első versenyt a tizenegyedik, a másodikat pedig a nyolcadik helyen zárta.

„A Hyundai Motorsport bejelenti, hogy egyik ügyfélcsapata sem vesz részt az FIA WTCR németországi versenyhétvégéjén.” –áll a csapat közleményében. „A Hyundai Motorsport úgy véli, hogy sem a márka, sem pedig az ügyfélcsapataink nem részesülnek egyenlő bánásmódban a bajnokságban résztvevő többi versenytársakkal szemben. Mind a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse (Norbert Michelisz and Gabriele Tarquini), mind az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team (Luca Engstler and Nicky Catsburg) Németországban tartózkodik, de nem vesznek részt a versenyeken. A Hyundai Motorsport továbbra is elkötelezett amellett, hogy megmutassa az autóikban rejlő potenciált a nemzetközi sorozatokban. A döntésünk nem érinti a Nürburgringi 24 órás viadalon való indulásunkat.”

Csütörtökön a WTCR mezőnye már teljesített két szabadedzést, amelyeket Tassi Attila nyert meg az ALL-INKL.DE Münnich Motorsport Honda Civic TCR-ével. A magyar pilóta az első szabadedzést 8:54.552-es idővel zárta, míg a második edzésen 8:55.051 alatt teljesítette a 25.378 kilométeres pályát.

Az első verseny péntek délután kerül (16:40) megrendezésre, míg a második futamra szombat délelőtt (10:00) kerül sor.

Legfrissebb cikkek