Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy három új Cupra-val indul a túraautó-világkupa idei szezonjában.

A csapat egyik versenyzője a spanyol Mikel Azcona lesz, aki tavaly Portugáliában diadalmaskodni tudott PWR Racing Cupra Léon TCR-ével. Azcona csapattársai a hatszoros magyar bajnok Kismarty-Lechner Gábor, valamint a 22 esztendős Boldizs Bence lesznek.

A Zengő Motorsport legutóbb 2018-ban szerepelt a WTCR-ben, most pedig megerősítették, hogy idén három CUPRA Competición versenyautót indítanak a bajnokságban.

A csapat vezetője, Zengő Zoltán a következőket mondta: „A Zengő Motorsport 2010 óta ott volt a WTCC-ben, most pedig a WTCR-ben indulunk. Tavaly nem sikerült részt vennünk a sorozatban, de reméljük, hogy a következő években rajthoz tudunk majd állni. Az az álmom és a célom, hogy ismét egy magyar versenyzővel és egy magyar csapattal legyünk világbajnokok, mint ahogy Michelisz Norbert is a csapatunkkal hódította el a WTCC Trophy-t. De akkor sem leszek csalódott, ha Mikel Azcona éri majd el ezt a célt.”

Az FIA WTCR 2020-as naptára:
Szeptember 12-12 - WTCR Race of Austria (Salzburgring)
Szeptember 24-26. - WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife)
Október 10-11. - WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring)
Október 17-18. - WTCR Race of Hungary (Hungaroring)
Október 31-November 1. - WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón)
November 14-15. - WTCR Race of Italy (Adria International Raceway)

Fotó: Zengő Motorsport

Legfrissebb cikkek