Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált a túraautó-világkupa 2020-as naptára, amelyben a COVID 19-járvány miatt csak európai helyszínek szerepelnek.

A bajnokság eredetileg áprilisban rajtolt volna el a Hungaroringen, azonban a koronavírus-járvány miatt törölték ezt a fordulót. A WTCR most nyilvánosságra hozta a frissített kalendáriumot, amelyből kiderül, hogy szeptemberben, a Salzburgringen kezdődik majd el a szezon, a Hungaroringre pedig október közepén látogatnak el Michelisz Norbiék. A magyar szurkolók nagy örömére a Slovakia Ring is szerepel a programban, mégpedig közvetlenül 1 héttel a magyar versenyhétvége előtt. A 6 helyszínen összesen 16 futamot rendeznek majd meg az idei évadban.

„Elsődleges célunk az volt, hogy annyi versenyt tartsunk meg, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy megvédjük a munkákat és a sportot. Jelenleg nem látható egyértelműen, hogy miként alakul a járvány miatt kialakult helyzet, és hogy milyen döntéseket hoznak a kormányok.” –nyilatkozta a WTCR promótere, François Ribeiro.

A Hungaroringen nem csak a WTCR mezőnyét láthatják majd a kilátogatók, hanem a kamion Európa-bajnokság indulóit is, köztük Kiss Norbit.

A WTCR 2020-as naptára:
Szeptember 12-13. – Salzburgring, Ausztria (2 verseny)
Szeptember 24-26. – Nürburgring Nordschleife, Németország (2 verseny)
Október 10-11. – Slovakia Ring, Szlovákia (3 verseny)
Október 17-18. – Hungaroring, Magyarország (3 verseny)
Október 31 – november 1. – MotorLand Aragón, Spanyolország (3 verseny)
November 14-15. – Adria International Raceway, Olaszország (3 verseny)

Legfrissebb cikkek