Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó világkupa 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert idén is Hyundai i30 N TCR-rel fog versenyezni a WTCR-ben. A Hyundai 2020-ban is négy autóval vesz majd részt a sorozatban.

Michelisz Norbi a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse színeiben próbálja majd megvédeni a bajnoki címét az idei szezonban. A csapat másik versenyző, Gabriele Tarquini szintén marad az olasz alakulat alkalmazottja. - A két pilóta az elmúlt években összesen 13 futamgyőzelmet szerzett a Hyundaijal. Tarquini 2018-ban, Michelisz pedig 2019-ben tudta elhódítani a bajnoki trófeát.
Nicky Catsburg tavaly csatlakozott a Hyundaihoz, és ebben a szezonban is i30 N TCR-rel fog indulni. A holland pilóta az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team-et erősíti majd, csapattársa pedig a 20 esztendős Luca Engstler lesz.

„Nagyon jól tudok együtt dolgozni a BRC-vel, és a csapattársammal, Gabriele-vel is. Ezt jól tükrözik az eredmények is, amiket az elmúlt két szezonban elértük.” –árulta el Michelisz Norbi. „Természetesen 2020-ban új kihívások várnak ránk. Lesznek új versenyhelyszínek, és a Goodyear gumiabroncsok is újdonságot jelentenek majd számunkra. Tisztában vagyok vele, hogy a többi pilóta is keményen dolgozik azon, hogy felkészüljenek a szezonra. Tudom, hogy már van egy bajnoki címem, de biztos vagyok benne, hogy 2020-ban még gyorsabbak lehetünk majd.”

A WTCR 2020-as évada a Hungaroringen startolt volna el április utolsó hétvégéjén, azonban a koronavírus-járvány miatt sajnos törölték az eseményt. A sorozat idei első versenyének várhatóan a Nürburgring ad majd otthont május 20-23. között.

Legfrissebb cikkek