Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallycross világbajnok Johan Kristoffersson 2019-ben a WTCR-ben folytatja a versenyzést. A svéd pilóta a Sebastien Loeb Racing színeiben fog szerepelni a túraautó-világkupában.

Kristoffersson 2017-ben és 2018-ban is megnyerte az FIA Rallycross Világbajnokságot a PSRX Volkswagen Polo RX Supercar-jával, azonban a csapat jövőre nem indul a sorozatban, így a svéd versenyzőnek új lehetőségek után kellett néznie. Kristofferssontól nem áll távol a túraautózás, ugyanis az rallycross vb. mellett a skandináv túraautó bajnokságban (STCC) is rajthoz állt, amit meg is nyert a Volkswagen Golf GTI TCR volánja mögött. A 30 esztendős pilóta csapattársai Rob Huff, valamint Mehdi Bennani lesznek az SLR-nél.

181220 kristoffersson n2
fotó: TCR-Series

„Nagyon vár már, hogy a WTCR-ben versenyezhessek.” –kezdte Johan Kristoffersson, aki 2012-ben megnyerte az International Superstars Series-t egy Audi RS 5-tel. „2013 óta most fogok először teljes szezont menni egy nemzetközi túraautós sorozatban. Ez egy hatalmas kihívás lesz számomra, mivel a legtöbb versenypályát még nem ismerem. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak az új csapattársaimmal is, különösen Rob Huff-fal, aki 2012-ben a WTCC bajnoka lett. A Sebastien Loeb Racing egy nagyon tapasztalt csapat, és örülök, hogy a Volkswagen család tagja maradhatok a jövőben is.”

A Sebastien Loeb Racing négy autóval fog szerepelni 2019-ben a WTCR-ben, azonban a negyedik pilóta nevét még nem hozták nyilvánosságra.

Legfrissebb cikkek