Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Remekül sikerült Alex Zanardi bemutatkozása a német túraautó bajnokságban, ugyanis vasárnap az ötödik helyet szerezte meg a BMW M4 DTM-mel a lámpafényes futamon.

„Hihetetlen, hogy az ötödik helyen értem célba. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, mivel az én koromban már nem gyakori, hogy egy ilyen sikert ünnepelhessen az ember.” –kezdte az 51 esztendős olasz pilóta.

Zanardi az utolsó rajtkockából vágott neki az éjszakai futamnak, azonban jól taktikázott, és csak a 19. körben állt ki az új esőgumikért, így több pozíciót is előre tudott lépni.

„Nagyon jó tempóban közlekedtem, és nem igazán tudtam, hogy mit csináljak, amikor folyamatosan lassabb versenyzők jelentek meg előttem.” –viccelődött Zanardi. „Nagyon hálás vagyok a BMW Motorsportnak ezért a lehetőségért. Mindig is hittek benne, hogy képes vagyok erre a feladatra. Ez a bizalom egy nagyszerű ajándék számomra, és boldog vagyok, hogy sikerült bizonyítanom. Köszönöm a DTM családnak is, hogy tárt karokkal fogadtak. Ez a hétvége örökké a szívemben lesz. 51 évet vártam arra, hogy ezt megtapasztalhassam, de most végre átélhettem mindezt.”

A szombati versenyt a Mercedes-AMG skót pilótája, Paul Di Resta nyerte meg Robin Frijns és Edoardo Mortara előtt. Zanardit az első futamon a 13. helyen intették le a kockás zászlóval. Vasárnap Joel Eriksson megszerezte DTM-es pályafutása első futamgyőzelmét. A BMW fiatal svéd tehetsége mellé Edoardo Mortara és René Rast állhatott fel a pódiumra.

A bajnokság állása a misanói versenyhétvége után:
1. Paul Di Resta   186 pont
2. Gary Paffett   177
3. Edoardo Mortara   138
4. Marco Wittmann   112
5. Lucas Auer   110

1. Mercedes-AMG   761 pont
2. BMW   442
3. Audi   295

A német túraautó bajnokság mezőnye szeptember 7-9. között a Nürburgringen folytatja a versenyzést.

Legfrissebb cikkek