Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyes sajtóinformációk szerint 2020-tól akár négy autóval is ott lehet majd az Aston Martin a német túraautó bajnokság mezőnyében.

A svájci R-Motorsport, amely a Blancpain GT Series-ben is versenyezteti az Aston Martinokat, 2020-tól az Audikkal és a BMW-kel szállhat majd harcba a DTM-ben. A paddock-ban szárnyra kelt pletykák szerint a Red Bull támogatásával jöhetne létre ez a projekt, az autók megépítéséért pedig a HWA lenne a felelős.

A csapat az Arden irányítása alatt működne, amelynek az igazgatója a Forma 1-es Red Bull istállót vezető Christian Horner édesapja, Garry Horner.

A Red Bull által támogatott Formula-E pilóta, Sebastien Buemi, a Toro Rosso fiatal tehetsége, Brendon Hartley valamint az R-Mostorsport Aston versenyzői, Nicki Thiim és Maxime Martin is csatlakoznának a programhoz. - Maxime Martinnak ráadásul van már tapasztalata a DTM-ről, mivel 2014 és 2017 között a BMW színeiben versenyzett a sorozatban.

Florian Kamelger, az R-Motorsport első embere a következőket mondta az Autosport magazinnak: „Mi egy nagyon gyorsan növekvő márka vagyunk a motorsport világában, így új szériákat keresünk, amik új lehetőségeket teremtenek. A DTM minden bizonnyal érdekes lenne számunkra, de még nincs semmi konkrétum.”

Az R-Motorsport jövőre is részt vesz a Blancpain GT Series-ben, ahol az új V8-as motorral hajtott Vantage GT3-mal szerepelnek.

Az azonban biztosan kijelenthető, hogy az Audi és a BMW is szívesebben maradna hosszútávon a DTM-ben, ha a Mercedes kiszállását követően egy új gyártó is csatlakozna a bajnoksághoz. Az Aston Martinon kívül a Maseratiról valamint a Lexusról is felreppentek már olyan hírek, hogy érdeklődnek a DTM iránt.

Legfrissebb cikkek