Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Yvan Muller és Tiago Monteiro is rajthoz áll az újonnan alakult túraautó-világkupában.

A négyszeres világbajnok Yvan Muller a 2016-os szezon végén ugyan szögre akasztotta a bukósisakját, tavaly mégis elindult a WTCC szezonzáró katari futamán. A francia pilóta Nestor Girolami helyére ugrott be, hogy segítsen a Polestar Cyan Racingnek megszerezni a bajnoki trófeát. A 48 esztendős pilóta most bejelentette, hogy idén visszatér a saját csapatával, az Yvan Muller Racinggel, és rajthoz áll az újonnan induló FIA WTCR teljes szezonjában egy Hyundai i30 N TCR-rel. Muller csapattársa a többször skandináv bajnok, a WTCC 2017-es bajnoka, Thed Björk lesz.

„Idén más lesz a célom, mint az elmúlt években.” –kezdte Muller. „Már befejeztem a pályafutásomat, így mostantól sokkal inkább a csapatomra és a fejlesztésekre fogok fókuszálni, mint az eredményekre. Örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatok Theddel, ő ugyanúgy bízik bennem, ahogy én benne. Nincs kétségem afelől, hogy Thed egy remek pilóta, mivel tavaly mellette voltam a szezon során.”

„Izgatottan várom a 2018-as évadot, különösen azért, mert Yvan-nal versenyezhetek majd egy csapatban.” –árulta el Thed Björk. „Tavaly jól tudtunk együtt dolgozni, ezért nagyon motivál és inspirál az, hogy vele versenyezhetek majd az új szabályok szerint. Nagy sok újdonság lesz, amit meg kell majd tanulnunk, és a versenyeken sem lesznek könnyű dolgunk, de a célom egyértelműen a győzelem lesz.”

180210 wtcr n1

A Honda megtartotta Tiago Monteirot és Esteban Guerrierit is. A portugál pilóta tavaly kénytelen volt kihagyni a WTCC utolsó négy fordulóját, miután megsérült a Honda barcelonai tesztjén. Monteiro idén a Boutsen Ginion Racing színeiben áll rajthoz a WTCR-ben. Monteiro balesete után Guerrieri ülhetett be a Civic volánja mögé Japánban, Makaóban és Katarban. Az argentin pilóta 2018-ban is Hondával fog versenyezni, az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport csapatával.

„Nagyon boldog vagyok, hogy idén is a Honda család tagja lehetek.” –mondta Monteiro. „2012 óta dolgozok együtt a Hondával, és úgy érzem, hogy egyre erősebbé váltam az évek során. Tavaly jó esélyünk volt a bajnoki címre, de közbeszólt a balestem. Az elmúlt fél év hihetetlenül nehéz volt számomra, de a rengeteg támogatásnak köszönhetően most már készen állok arra, hogy visszaüljek a versenyautóba. A Boutsen Ginion Racing egy nagyon jó csapat, akikkel korábban már nyertem futamot a TCR-ben, így alig várom, hogy elkezdődjön a szezon és, hogy vezethessem az autójukat.”

„A tavalyi év egy igazi áttörés volt számomra a túraautózás világában, így nagyon boldog vagyok, hogy 2018-ban is egy Honda Civic-kel versenyezhetek majd.” –nyilatkozta Guerrieri. „A TCR a világ leggyorsabban fejlődő túraautós bajnoksága, ezért nagyon izgatott vagyok, hogy része lehetek ennek a programnak. Az elmúlt évben sok jó versenyem volt a WTCC-ben az ALL-INKL.COM Münnich autóival szemben. Tisztán látszott, hogy nagyon gyorsak a pályán, ezért optimista vagyok, és biztos vagyok benne, hogy esélyesek leszünk a bajnoki címre.”

180210 wtcr n2

A FIA WTCR 2018-as mezőnye:

BRC Racing Team (Hyundai i30 N TCR) – Michelisz Norbert / Gabriele Tarquini
Comtoyou Racing (Audi RS 3 LMS TCR) – Denis Dupont / Aurélien Panis
Sébastien loeb Racing (VW Golf GTI TCR) – Rob Huff / Mehdi Bennani
Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type-R TCR) – Tiago Monteiro / ?
Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR) – Yvan Muller / Thed Björk
ALL-INKL.COM Münnich Motorsport (Honda Civic Type-R TCR) – Esteban Guerrieri / ?
Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta TCR) - ? / ?

Az FIA WTCR első futamát, április 7-8. között rendezik meg Marokkóban.

Legfrissebb cikkek