Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pascal Wehrlein 2018-ban ismét a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyében fog versenyezni.

Wehrlein 2015-ben elhódította a bajnoki trófeát a DTM-ben, az elmúlt két évben pedig a Forma 1-ben versenyzett a Manor Racing valamint a Sauber színeiben.

„Nagyon jó emlékeim vannak a DTM-ről, főleg mivel 2015-ben megnyertem a bajnokságot.” –kezdte Wehrlein. „A Forma 1-es pályafutásom alatt is figyelemmel követtem a DTM-et, és néhány versenyre ki is látogattam, hogy megnézzem és támogassam a csapatot. Sok minden változott a DTM-ben a legutolsó versenyem óta, amely a 2015-ös hockenheimi szezonzáró volt. Már türelmetlenül várom az első tesztet, ahol én is kipróbálhatom majd az új kocsit.”

180207 wehrlein n

A Mercedes-AMG DTM vezetője, Ulrich Fritz örül, hogy Wehrlein újra náluk fog versenyezni.

„Pascal beírta magát a DTM történelemkönyvébe azzal, hogy 2015-ben ő lett a legfiatalabb bajnoka a sorozatnak.” –mondta Fritz. „Természetesen az egész csapat örül, hogy az utolsó DTM-es évünkben Pascal visszatér hozzánk. Az utóbbi időben rengeteg változás történt a bajnokságban - újak a kocsik, a gumiabroncsok és a szabályok is módosultak -, de biztosak vagyunk benne, hogy Pascal gyorsan tud majd alkalmazkodni ezekhez az újításokhoz.”

Pascal Wehrlein érkezése mellett a Mercedes-AMG azt is bejelentette, hogy Gary Paffett, Paul di Resta, Lucas Auer és Edoardo Mortara is marad a csapatnál. A hatodik Mercedes-AMG C 63 DTM ülésére a spanyol Dani Juncadella-t tartják a legesélyesebbnek.

Legfrissebb cikkek