Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nyilvánosságra hozták a német túraautó-bajnokság (DTM) 2018-as versenynaptárát. Jövőre tíz versenyhelyszínen, összesen húsz futamon állnak majd rajthoz a pilóták.

 

A bajnokság május 5-én startol el a németországi Hockenheimringen. A naptárból kikerült Oroszország, viszont helyette két új versenyhelyszín is szerepel a DTM 2018-as programjában. Az olaszországi Misano World Circuit Marco Simoncelli jövőre látja először vendégül a DTM-mezőnyét, viszont az angliai Brands Hatch-en 2006 és 2013 között már rendeztek futamokat. A Hungaroringen június első hétvégéjén dübörögnek majd fel a V8-as erőforrások.

171218 dtm n2

„Öt versenyünk lesz Németországban, és öt külföldön.” –kezdte a DTM-et irányító ITR igazgatója, Gerhard Berger. „Anglia és Olaszország is visszakerült a DTM naptárába. Mindkét ország fontos piaca az olyan prémium autógyártóknak, mint az Audi, a BMW és a Mercedes. Továbbá annak is örülök, hogy a Lausitzringen is lesz futam, annak ellenére, hogy eladásra került a pálya. Az új tulajdonos a DEKRA, régi partnerünk, így biztos vagyok benne, hogy a kelet-németországi DTM-rajongók is izgalmas futamokat láthatnak majd jövőre is.”

A DTM 2018-as naptára:

Május 5-6. – Hockenheimring (D)
Május 19-20. – Lausitzring (D)
Június 2-3. Hungaroring (H)
Június 23-24. Norisring (D)
Július 14-15. – Zandvoort (NL)
Augusztus 11-12. – Brands Hatch (GB)
Augusztus 25-26. Misano (I)
Szeptember 8-9. – Nürburgring (D)
Szeptember 22-23. Red Bull Ring (A)
Október 13-14. – Hockenheimring (D)

 

 

Legfrissebb cikkek