Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Yvan Muller 1 év kihagyás után ismét autóba ül a túraautó világbajnokság katari szezonzáróján. A négyszeres világbajnok francia pilóta Néstor Girolamit fogja helyettesíteni a Polestar Cyan Racing egyik TC1-es Volvo S60-asában.

 

Muller tavaly év végén akasztotta szögre a sisakját, azonban idén tanácsadóként és tesztpilótaként tevékenykedik a Volvónál. Thed Björk 6,5 ponttal vezeti jelenleg a bajnokságot Michelisz Norbi előtt, míg Nicky Catsburg 44 ponttal van lemaradva, így matematikailag még ő is esélyes a végső győzelemre.

„Örülök, hogy ismét versenyezhetek, főleg miután keményen dolgoztunk a csapattal egész évben azon, hogy a bajnokság éléről vágjunk neki az utolsó fordulónak.” –nyilatkozta Muller. „A célom az lesz, hogy támogassam Thedet, és hogy a Polestar Cyan Racingnek segítsek megnyerni a konstruktőri bajnokságot. Nem lesz könnyű dolgunk, de kétségtelenül megvan mindenünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat Katarban.”

„Elfogadtam a csapat döntését, miszerint Yvan fog helyettem versenyezni.” –kezdte Girolami. „Ő egy legendás versenyző, és sokkal több tapasztalattal rendelkezik a katari versenypályáról, mint én, ami kulcsfontosságú lesz a bajnokság ezen szakaszában. Alig várom, hogy folytassuk a munkát a 2018-as szezonra, a katari futamot pedig természetesen figyelemmel fogom követni.”

A bajnokság állása az utolsó forduló előtt:

1. Thed Björk 255,5 pont
2. Michelisz Norbert 249
3. Mehdi Bennani 216
4. Nicky Catsburg 211,5
5. Tom Chilton 210,5

17. Nagy Dániel 1
18. Szabó Dávid Zsolt 1

1. Polestar Cyan Racing 804,5
2. Honda Racing Team JAS 792

 

 

Legfrissebb cikkek