Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó világbajnokság- és a TCR International Series promótere folyamatos tárgyalásokat folytatott az elmúlt időszakban, hogy megoldást találjanak a két versenysorozat összeolvasztására.

 

A Lada és a Citroen távozása után nehéz helyzetbe került a WTCC, mivel csupán két gyártó, a Honda és a Volvo maradt gyári alakulatként a bajnokságban. A TouringCarTimes.com szerint a WSC Ltd. valamint az Eurosport Events Ltd. egyeztetései a végéhez közelednek, és egyre biztosabb, hogy a két túraautós sorozatból megszületik a FIA WTCR.

171117 wtcr n2

Várhatóan a két promóter egy kétéves megállapodást ír majd alá az FIA-val, amely szerint a TCR szabályaira épülne az új bajnokság. A gyári csapatok helyett privát alakulatok indulnának, és így a világbajnokság helyett világkupa versenysorozatként szerepelne a WTCR az FIA naptárában.

Egyelőre egyik féltől sem érkezett hivatalos megerősítés, de a TouringCarTimes szerint ez a következő hetekben megtörténhet.

 

 

 

Legfrissebb cikkek