Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller tavaly év végén jelentette be, hogy szögre akasztja a sisakját, most azonban Portimaoba utazott, hogy kipróbálja a Polestar Cyan Racing Volvo S60-asát.

A 47 éves elzászi pilóta 2008-ban a Seat Leonnal, 2010-ben, 2011-ben valamint 2013-ban pedig a Chevrolet Cruze volánja mögött nyerte meg a bajnokságot. 2014-től a Citroen Racing csapatát erősítette, és háromszor végzett az összetett második helyén, a tavalyi szezonzáró katari futam előtt pedig bejelentette, hogy visszavonul a WTCC-től.

„Volt néhány ajánlatom a jövő évre, de meghoztam a döntést.” –mondta tavaly novemberben Muller a TouringCarTimes-nak. „Mindig is azt akartam, hogy én hozzam meg a döntést a pályafutásom végéről. Nem mondom, hogy nem fogok többet versenyezni, de teljes szezont biztos, hogy nem teljesítek autóversenyzőként.”

170205 muller n2

Egyelőre sem Muller, sem pedig a svéd csapat nem árult el részleteket a tesztről, így azt sem lehet tudni, hogy a francia pilóta esetleg mégis ott lesz a 2017-es mezőnyben, vagy csak az autó fejlesztésében segít.

A Polestar Cyan Racing 2017-ben már három Volvóval vesz részt a bajnokságban, azonban a csapatösszeállításukról csak a hónap végén fognak nyilatkozni. Thed Björk szinte biztos, hogy marad a svéd alakulatnál, de Fredrik Ekblom, Nestor Girolami valamint Nicky Catsburg is esélyesnek számít a maradék pilótaülésekre.

 


Legfrissebb cikkek