Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nyilvánosságra hozták a német túraautó-bajnokság (DTM) jövő évi kalendáriumát. A bajnokság, az elmúlt évekhez hasonlóan, május elején a Hockenheimringen startol el, és októberben ugyanezen a pályán rendezik meg a szezonzáró futamot is.

A DTM 2017-es naptára kilenc fordulós lesz, ami azt jelenti, hogy összesen 18 versenyen bizonyíthatnak majd a pilóták. Németország mellett Oroszország, Ausztria, Hollandia és Magyarország is vendégül látja a csapatokat; a Hungaroringen június 16 és 18. között láthatjuk majd az Audi-kat, BMW-ket és Mercedes-AMG-ket. A mogyoródi aszfaltcsíkon a DTM-pilóták mellett a Formula 3 Európa-bajnokság mezőnyének is szurkolhatnak a kilátogatók.

161216 dtm n2

Ugyan jövőre a 24 helyett „csupán” 18 versenyautó fog szerepelni a DTM-ben, minden bizonnyal így is izgalmas csatákra számíthatunk. Az Audi Mattias Ekströmmel, Jamie Greennel, Mike Rockenfellerrel, Nico Müllerrel valamint két ’új pilótával’, Loic Duvallal és René Rasttal vág neki a szezonnak. Rast számára nem lesz újdonság a DTM, ugyanis idén már szerepelt beugró pilótaként a sorozatban. Loic Duval pedig 2013-ban Allan McNish és Tom Kristensen csapattársaként győzelemre vitte az Audi R18-ast a Le Mans-i 24 órás viadalon.
A BMW színeiben a címvédő Marco Wittmann mellett Timo Glock, Augusto Farfus, Tom Blomqvist, Maxime Martin és Bruno Spengler fog versenyezni.
A Mercedes-AMG még nem erősítette meg a csapatösszeállítását. Az biztos, hogy az idei ezüstérmes Edoardo Mortara jövőre már nem Audival, hanem Mercivel fog szerepelni, ahogy várhatóan Gary Paffett, Robert Wickens és Paul Di Resta is a csillagos márkát fogja képviselni.   

A DTM 2017-es naptára:

1. Május 5 - 7. – Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
2. Május 19 - 21. – Lausitzring (D)
3. Június 16 - 18. – Hungaroring (H)
4. Június 30 – július 2. – Norisring (D)
5. Július 21 – 23. – Moscow Raceway (RUS)
6. Augusztus 18 – 20. – Circuit Park Zandvoort (NL)
7. Szeptember 8 – 10. – Nürburgring (D)
8. Szeptember 22 – 24. – Red Bull Ring Spielberg (A)
9. Október 13 – 15. – Hockenheimring Baden-Württemberg (D)

 


Legfrissebb cikkek