Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WTCC háromszoros világbajnoka, José María López megköszönte a Citroennek az elmúlt három évet. Az argentin pilóta 2014-ben futotta első teljes szezonját a sorozatban Yvan Muller és Sebastien Loeb társaságában.

Lópezre a 2013-as argentin versenyhétvégén figyelt fel a Citroen, amikor vendégpilótaként futamot tudott nyerni a Wiechers-Sport BMW-jével. A 33 éves pilóta az elmúlt három évben uralta a WTCC-t, ahogy csapata a Citroen Racing sem talált legyőzőre 2014 óta. A szeptemberi japán futamon ’Pechito’ bezsebelte harmadik vb címét is, a Citroen pedig Sanghajban ünnepelhette újabb elsőségét.
Yves Mattonék jövőre kiszállnak a WTCC-ből és a rally világbajnokságra valamint a Formula E-re fognak koncentrálni (DS Virgin Racing), ahol López is folytatja a pályafutását.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon különleges futam előtt állunk.” –kezdte López. „Amikor a szimulátorban készültem erre a versenyre, rádöbbentem, hogy bizonyos dolgokat most csinálok utoljára. Senki sem veheti el tőlünk azt, amit elértünk az elmúlt három évben. Szeretném megköszönni a Citroennek, hogy lehetőséget kaptam tőlük, és visszatérhettem Európába, aminek köszönhetően újra elindulhatott a karrierem. Minden, ami ma történik velem, és minden, ami a jövőben fog történni a WTCC-ben eltöltött időnek köszönhetem majd.”

161118 citroen n2

López csapattársa, Yvan Muller szintén távozik a bajnokságból a szezon végén. A francia pilóta négyszer hódította el a bajnoki trófeát, azonban a Citroen volánja mögött nem tudott felülni a WTCC trónjára.

„Mindenki azt mondja, hogy ez egy különleges verseny lesz, és bennem is kezd tudatosulni, hogy nagyon sok érzelmes pillanatot tartogat.” –árulta el Muller, aki jelenleg második a bajnoki tabellán. „Ez nem csak a pályafutásom utolsó futama lesz, hanem a Citroen sikeres korszaka is véget ér. Ott voltam a kezdetektől, ami nem volt gyakori a karrierem során, és büszke vagyok arra, amit közösen elértünk. Ugyan a Citroennel nem tudtam bajnok lenni, de sok sikert átélhettem, amiért hálával tartozom a Citroen Racingnek. Szombat reggel egy új életet fogok kezdeni. Nem bánom, hogy a visszavonulás mellett döntöttem, és hogy gond nélkül élvezhetem majd a telet, amiben az elmúlt évtizedekben nem volt részem.”

A 2016-os túraautó-világbajnokság katari zárófutamát november 25-én (pénteken) rendezik meg a Losail International Circuit versenypályán.

 


Legfrissebb cikkek