Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing után a Lada Sport is kiszállhat a szezon végén a túraautó-világbajnokságból, közölte a TouringCarTimes az orosz Championnat magazinra hivatkozva.

Az orosz márka 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, és 2013 óta állandó résztvevője a bajnokságnak. Rob Huff két futamgyőzelmet szerzett 2014-ben a Grantával, idén pedig Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg bővítette az Lada futamgyőzelmeinek számát immár a TC1-es Vestával.

Az orosz média szerint a csapat már közölte a pilótáival, Gabriele Tarquinivel, Hugo Valentevel és Nicky Catsburggel a hírt, így mindhárom versenyzőnek új pilótaülést kell keresnie a következő szezonra.

161103 lada n2

A jelenlegi információk szerint Viktor Shapovalov alakulata a WTCC helyett inkább az orosz túraautó-bajnokságra akar koncentrálni.

A Citroen már korábban bejelentette, hogy az év végén befejezik a túraautós projektjüket, és ha a Lada is kivonul a bajnokságból, akkor jövőre csupán a Honda és a Volvo marad gyári csapatként a WTCC-ben.    

A Lada távozásáról szóló hivatalos bejelentésre várhatóan november 10. előtt nem fog sor kerülni.

 


Legfrissebb cikkek