Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2016-os német túraautó-bajnokság (DTM) ezüstérmese, Edoardo Mortara jövőre már a Mercedes-AMG színeiben száll harcba a bajnoki pontokért. A svájci születésű pilóta idén az Audi Sport Team Abt Sportsline RS5-ösével szerepelt, és csupán 4 ponttal maradt le a bajnoki trófeáról.

Edoardo Mortara nyerte a legtöbb futamot a 2016-os szezonban, szám szerint ötöt, és az utolsó versenyig esélyes volt a bajnoki címre. A szezonzáró hockenheimi futamon sem talált legyőzőre, azonban legfőbb riválisa, Marco Wittmann a negyedik pozícióban ért célba a BMW M4-gyel, és ez elegendő volt a németnek ahhoz, hogy 2014 után ismét ő ülhessen fel a DTM trónjára.

161029 mortara n2

A Mercedes jövőre hat autóval vesz részt a bajnokságban az idei nyolc helyett. A csillagos márka összes kocsiját a Mercedes-AMG TEAM HWA fogja indítani, és az egyik versenyzőjük Edoardo Mortara lesz.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Edo 2017-ben végre a csapatunk tagja lesz.” –árulta el a Mercedes DTM alakulatának vezetője, Ulrich Fritz. „Edo és a Mercedes közötti megállapodás már egy ideje megszületett, azonban tiszteletbe tartottuk az Audit, és ezért nem jelentettük be korábban a bajnoki címre esélyes versenyzőjük leszerződtetését. Edo tökéletesen beleillik a csapatunkba, mivel nem csak egy tapasztalt pilótáról beszélünk, hanem egy nagyszerű személyiségről is. Már nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele, és hogy közösen érjük el a sikereket.”


Legfrissebb cikkek