Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres világbajnok, José María López bejelentette, hogy a szezon végén távozik a WTCC-ből és jövőre már a Formula E-ben fog szerepelni a DS Virgin Racing színeiben.

López 2013-ban az argentin versenyhétvégén mutatkozott be a túraautó világbajnokságban; „Pechito” az első versenyt az ötödik helyen zárta, míg a második futamon győzni tudott egy BMW 320 TC volánja mögött. 2014-ben már teljes szezont ment a Citroen Racing pilótájaként, és az év végén megnyerte a bajnokságot. A következő évben sikeresen megvédte a bajnoki címét, idén pedig eddig hat futamon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és 244 ponttal jelenlegi is az összetett élén áll.

160707 lopez n2

José María López a francia Jean-Eric Vergne-t fogja váltani a brit alakulatnál, és Sam Bird csapattársa lesz az ősztől.

„Ez egy nagyon izgalmas lépés a számomra, és már alig várom ezt az új kihívást, hogy a Formula E-ben versenyezzek a DS Virgin Racinggel. Már van némi tapasztalatom a DS Performance-szal kapcsolatban, mivel én is dolgoztam az autójukon, így biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban nagy dolgokat érhetünk el együtt.” –nyilatkozta López, aki utoljára 2006-ban versenyzett együléses autóval, mégpedig a GP2-ben a Super Nova Racing pilótájaként.

„Fantasztikus, hogy José a DS Virgin Racing tagja lett, mivel ő egy világklasszis versenyző, hiszen az elmúlt két évben uralta a WTCC-t és jelenleg is vezeti a bajnokságot.” –mondta Xavier Mestelan Pinon, a DS Performance első embere. „Együtt dolgozott velünk a harmadik szezonunkra szánt autónkon, így hisszük, hogy vele és Sam-mel erősek leszünk és harcolni tudunk majd a bajnoki címért.”    

A Formula E 2016-2017-es szezonja október 9-én startol el Hongkongban.


Legfrissebb cikkek