Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Törölték a Honda előző két túraautó-világbajnoki futamon elért eredményét a szabálytalannak vélt padlólemez miatt. A felügyelők döntése a három gyári-Honda mellett a Zengő Motorsport autóját is érinti.

Először az áprilisi hungaroringi versenyhétvégén állapították meg az FIA szakemberei, hogy a Honda padlólemeze nem felel meg az előírásoknak. A mogyoródi pályán Ficza Ferenc a kilencedik helyen zárta a nyitófutamot, ezzel megszerezve első pontjait a WTCC-ben, míg a főfutamon Tiago Monteiro a harmadik, Rob Huff a hatodik, Michelisz Norbi pedig a tizedik helyre kormányozta be a Civic-ket.

160527 honda n2

Marokkóban a negyedik-ötödik-hatodik pozícióban értek célba a japán márka pilótái a nyitófutamon, ám a főversenyen hármas Honda-siker született Huff, Monteiro és Michelisz jóvoltából.

A Honda Racing Team JAS nem fogadta el a felügyelők döntését, és fellebbeztek. „Meg vagyunk győződve arról, hogy az autóink padlólemezei teljes mértékben megfelelnek az FIA Túraautó Világbajnokság műszaki előírásainak. Ezért minden ítélet ellen fellebbezünk.” –adta ki közleményben a csapat.


Legfrissebb cikkek