Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A magyar pálya különleges hangulata – ezt emeli ki a túraautó-világbajnokság összes pilótája, amikor arról kérdezik, miért szeret a Hungaroringre jönni. Az ok sem titok: a sorozat összes futama közül talán itt van a legtöbb nézo, itt köszönti a legnagyobb ováció az indulókat – köszönhetoen nyilván Michelisz Norbertnek (is), aki ráirányította a figyelmet a WTCC-re.

A hétvégén újra – immár ötödször – hazánkban vendégeskednek a világ legjobb túraautó-pilótái – szombaton az edzéseket, vasárnap a két versenyfutamot tartják a mogyoródi Formula–1-es aszfaltcsíkon.  

Az esemény sajtótájékoztatóját csütörtökön délután rendezték meg a Várkert Bazárban – impozáns körülmények között.  

„Magyarország 2011 óta része a WTCC családnak, s a viadal azóta vitathatatlanul a sorozat egyik legnépszerubb állomása, több ezer rajongót csábít, elsosorban Michelisz Norbertnek köszönhetoen. Egy piackutató cég adatai alapján tavaly 23.044 millió televíziónézo kísérte figyelemmel a versenyt, és bízunk benne, hogy idén is hasonlóan magas nézoszámot sikerül megnyernünk, még nagyobb hangsúllyal a digitális csatornákon, exkluzív tartalmakkal a közösségi oldalakon, a televíziós közvetítésben megvalósított újításokkal, amelyek elsosorban arra helyezik a hangsúlyt, hogy mi történik a színfalak mögött, a WTCC hoseit a pályán, és a pályán kívül és a depóban is bemutatva. S hogy mit gondolok Norbiról? Szupertehetség! És jóval több, mint a tömegek kedvence: a tavalyi szezont az összetett pontverseny negyedik helyén zárva bebizonyította, hogy vérbeli versenyzo” – nyilatkozta a viadal musorfüzetében Francois Ribeiro, a túraautó-világbajnokság elso embere.  

Micheliszhez hasonlóan a WTCC magyar futama szintén a MOL-csoport támogatását élvezi, amely vezeto szerepet tölt be a világ olaj és gázpiacán, és elso alkalommal mutatkozik be a rendezvény partnereként.  

„Michelisz Norbert foszponzoraként és a MOL-csoport WTCC magyarországi futamának támogatójaként örömmel osztjuk meg a szenvedélyt, amellyel támogatjuk a tehetségeket és a sportolókat életcéljuk megvalósításában” – nyilatkozta Dominic Köfner, a MOL-csoport társasági kommunikációs igazgatója.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója egy vallomással kezdte. Elmondta, amikor annak idején idehozták a sorozatot, ok maguk sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz, s hogy a mi pályánk zsúfolásig megtelt lelátóit mutatják majd az évközi és az év végi tévés összefoglalókban.  


„A magyar közönség „megtalálta magának”, megszerette a túraautó-világbajnokságot, megtalálta magának, és megszerette Michelisz Norbertet, akit nem véletlenül – s persze nem ok nélkül – választottak meg az utóbbi években az év legnépszerubb sportolójának. Michelisz pályája töretlenül ível felfelé, s ezzel együtt folyamatosan no a sorozat népszerusége hazánkban – ha ezt egyáltalán lehet még fokozni. Nyilván lehet, azzal, ha Michelisz újra dobogóra áll a Hungaroringen, s onnan integet majd az orjöngo tömegnek. Ez a terve, mi pedig egy emberként drukkolunk, hogy valóra váljon” – mondta Gyulay Zsolt.  

Persze, a végeredményhez még a riválisoknak is lesz egy-két szavuk...

A rendezvény sajtótájékoztatójára közülük a világbajnoki címvédo José María López, a világbajnok Rob Huff, és természetesen Michelisz Norbert kapott meghívást. Nézzük, ok hogy készülnek a hétvégére!

José María López, a világbajnoki cím védoje: „A magyar versenyhétvége az, amit mindig nagyon várunk – hiszen az én hazai futamommal, az argentinnal együtt ez a két legnépszerubb futam a sorozatban. S ez Michelisz népszeruségének köszönheto. Érdekes, hogy a GP2, a Formula–3000 és a Formula–Renault miatt a Hungaroring szinte az a pálya, amelyet a legjobban ismerek és szeretek, de hogy mire leszünk képesek ott, azt azért nehéz megmondani, mert jönnek a plusz súlyok, s persze minden autóba az új fejlesztések – biztos vagyok benne, hogy ettol a hétvégétol kezdve nehezebb dolgunk lesz, mint eddig volt.”

Rob Huff, világbajnok: „Izgatottan várom a magyar futamot, mert minden évben ez az egyik legjobb hangulatú verseny a naptárban. A pálya vonalvezetése tetszik, és ha az autómba belekerülnek az új fejlesztések – amelyekrol egyelore semmit sem mondhatok –, remélem, szerezhetek meglepetést az ellenfeleknek.”

Michelisz Norbert, a privát értékelés győztese: „Természetesen a hazai viadal az év fénypontja számomra – amikor a második futam után kiszállok az autóból, már alig várom a pillanatot, amikor újra a Hungaroringen versenyezhetek. Szerencsére nagyon gyorsan eltelt az elmúlt egy év, és én megint bizakodva várhatom a viadalt, mert bár Marokkóban nem a legfényesebben szerepeltünk, az a pálya egyáltalán nem fekszik sem nekem, sem az autónak. A Ring viszont… Itt versenyeztem a legtöbbet pályafutásom során, és bízom benne, hogy legalább az egyik futam után felállhatok a dobogóra. Nagyon szívesen integetnék onnan a remélhetoleg sok szurkolónak…”

A sajtótájékoztató végén a három versenyzore érdekes feladat várt: egy Rubik-kockát kellett kirakniuk, és nem fogják kitalálni kinek sikerült a leghamarabb… José María Lópeznek öt másodperc kellett csak hozzá. Úgy látszik, a világbajnoki cím védoje ebben is gyors…


Legfrissebb cikkek