Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A birminghami Autosport International Show-n bejelentették, hogy a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx a brit túraautó-bajnokságban folytatja pályafutását. A brit pilóta a West Surrey Racing BMW 125i M Sportjával fog szerepelni a szigetországi sorozatban.

Priaulx a kétezres évek elején már versenyzett a BTCC-ben, ahol 2002-ben futamgyőzelmet is szerzett. 2004-ben megnyerte az ETCC-t, majd a rákövetkező három évben a világbajnoki trófeát hódította el. Utolsó WTCC-s futamát 2010-ben teljesítette. 2012-ben és 2013-ban a DTM-ben is versenyzett a BMW Team RBM pilótájaként.

150108 priaulx n2

A 40 éves versenyző a BTCC mellett az Európai Le Mans sorozatban is rajthoz áll majd a gyári BMW csapat színeiben, valamint az észak-amerikai Endurance kupában is szerepelni fog.


„Nagyon jó érzés, hogy visszatérhetek a BTCC-be. Régóta nem versenyeztem ebben a sorozatban, ezért ez egy igazán izgalmas kihívás lesz a számomra. Nagyszerű csapatom lesz és egy kiváló autót fogok vezetni, ezért nagyon csalódott leszek, ha rövid időn belül nem tudok olyan teljesítményt felmutatni, amilyet szeretnék.” –nyilatkozta Priaulx.

Andy Priaulx egyik csapattársa Sam Tordoff lesz, a harmadik pilóta nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.


Legfrissebb cikkek