Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Audi hivatalosan is bejelentette, hogy részt vesznek a 2022-es Dakar Rallyn egy új elektromos versenyautóval, ráadásul olyan pilótákat szerződtettek le, mint Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz és Mattias Ekström.

Mattias Ekström már régóta az ingolstadti gyártó alkalmazásában áll. A svéd pilóta a DTM-ben és a rallycross világbajnokságon is a négykarikás márkával szerepelt. Stéphane Peterhansel eddig tizennégyszer nyerte meg a Dakart, míg Sainz háromszor lett első a legendás maratoni viadalon. A három versenyző most az Audi új elektromos 4x4-es versenyautóján dolgozik Sven Quandt vezetésével.

„Nem túlzás, ha azt mondom, hogy egy álomcsapattal fogunk szerepelni a Dakaron.” –kezdte Julius Seebach, az Audi Sport GmbH ügyvezető igazgatója. „Stéphane minden idők legsikeresebb Dakar-pilótája, Carlos pedig többszörös rallyvilágbajnok valamint Dakar-győztes versenyző. Mattias a világ egyik legsokoldalúbb pilótája, és már számos sikert értünk el közösen a múltban. Ők mindhárman nagyon gyorsak, és rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, ami a csapatunkat is motiválja. Ugyanez elmondható a navigátorokról is, akik egyre fontosabb szerepet játszanak a Dakar Rallyn.”

Stéphane Peterhansel és Edouard Boulanger idén megnyerték a Dakart a MINI JCW Buggy-val, így szeretnék jövőre megvédeni a címüket. Carlos Sainznak továbbra is Lucas Cruz fogja diktálni az itinert. A spanyol páros a Volkswagennel, a Peugeot-val és a MINI-vel is tudott nyerni a világ leghíresebb tereprally viadalán. Mattias Ekström idén debütált a Dakaron a T3 kategóriában egy Yamaha YXZ1000R-rel. A svéd versenyzőnek Emil Bergkvist segít majd a január 2-án startoló eseményen.

Az Audi úgy tervezi, hogy júliusban a Goodwoodi Sebességfesztiválon rántja majd le a leplet az elektromos versenyautójáról.

Fotó: audi-mediacenter.com

Legfrissebb cikkek