Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnokság történetének legsikeresebb kettőse, Sebastien Loeb és Daniel Elena 23 év után külön utakon folytatja a versenyzést.

A legendás páros 1998-ban kezdte el a közös munkát, és összesen 180 világbajnoki futamon szerepeltek együtt. 2004 és 2012 között zsinórban kilenc alkalommal hódították el a bajnoki címet a Citroen színeiben. A francia-monacói duó 79 győzelmet szerzett a WRC-ben és 119 dobogós helyezést ért el. Öt alkalommal álltak rajthoz a Dakar Rallyn, és ebből kétszer is a TOP 3-ban végeztek.

Elena a francia L'Équipe lapnak a következőket mondta: „Seb ma felhívott, hogy közölje velem a hírt, miszerint egy másik navigátorral folytatja tovább a versenyzést. Elárulta, hogy a Prodrive kérte meg erre, mivel ők úgy találták, hogy már nem vagyok eléggé motivált, és túl sok navigációs hibát követtem el a legutolsó Dakaron… 2017-ben a másodikak lettünk a Peugeot-val, 2019-ben pedig a harmadik helyen végeztünk a PH Sport 3008DKR-ével, és talán mi nyertük a legtöbb szakaszt az elmúlt négy Dakaron, amelyeken részt vettünk.”

210316 loeb elena n2

Loebék az idei Dakar Rallyn a Bahrein Raid Xtreme színeiben indultak a Prodrive által felkészített BRX1 Hunterral, de technikai hiba miatt csak a hetedik szakaszig jutottak el.

Loeb a következőket nyilatkozta: „Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, mivel már 23 éve dolgozunk együtt. Sokat beszéltem a Prodrive-val, és kielemeztük az utolsó Dakaros szereplésünket. Arra a következtetésre jutottunk, hogy meg kellene próbálnom egy másik navigátorral. 47 éves vagyok, és már nincs sok időm arra, hogy megnyerjem a Dakart, így minden létező esélyt meg akarok adni magamnak, hogy ezt elérjem. Idővel majd kiderül, hogy jól döntöttem-e. Danielnek sokat köszönhetek, és rengeteg sikert értünk el közösen. Ez a döntés nem fogja befolyásolni a barátságunkat.”

Azt, hogy Loeb a 2022-es Dakaron kivel fog versenyezni, még nem jelentették be. Az Extreme E-ben Cristina Gutiérrezzel fog együtt dolgozni.

Legfrissebb cikkek