Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Yasir Seaidan nyerte a 2021-es tereprally világkupa harmadik fordulóját, a Sharqiyah International Baja Toyota-t.  Ez volt a szaúdi pilóta első győzelme a sorozatban.

Ezen a hétvégén Szaúd-Arábiában rendezték meg a tereprally világkupa (World Cup for Cross Country Bajas) harmadik fordulóját, a Sharqiyah International Baja Toyota-t. A csütörtöki kvalifikációs szakaszon Yasir Seaidan volt a leggyorsabb a MINI John Cooper Works Rally-val. A szaúdi mögött Miroslav Zapletal lett a második a Ford F-150-nel, míg Yazeed Al Rajhi a harmadik időt autózta a Toyota Hilux-szal. Pénteken egy 217,5 kilométeres, szombaton pedig egy 222,3 kilométer sivatagi szakaszt jelöltek ki a szervezők, azonban a Dammam környékén tomboló homokvihar miatt módosították a verseny programját. A pénteki napot törölték, szombaton pedig összesen 356 kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek. Seaidan remek tempóban autózott a MINI-vel, és megnyerte a futamot Zapletal előtt. A harmadik helyen Saleh Al-Saif zárta a futamot. Yazeed Al-Rajhi az egyik dűnénél összetörte Toyotáját. A baleset után a pilótát és navigátorát, Michael Orr-t is mentőhelikopterrel a helyi kórházba szállították kivizsgálásra. A Toyota másik versenyzője, Erik Van Loon navigációs hiba miatt rengeteg időt veszített és csak a hetedik lett.

„Végre sikerült célba érnünk itt Szaúd-Arábiában.” –kezdte Seadian, aki a februári Dubai International Baja-t a harmadik helyen zárta. „Nem volt könnyű ez verseny. Az első szakaszt törölték, így egy nap alatt kellett teljesítenünk a távot. Nehéz volt, de gond nélkül sikerült célba értünk. Boldog vagyok, hogy győzni tudtunk, és az autó is tökéletesen működött. Két hét múlva Jordániában folytatódik a bajnokság, így most már arra a futamra koncentrálunk.”

A Sharqiyah International Baja Toyota végeredménye:
1. Yasir Seaidan – Alexey Kuzmich (MINI JCW Rally)   4:05:27.00
2. Miroslav Zapletal – Marek Sykora (Ford F-150)   4:19:05.00
3. Saleh Al-Saif – Oriol Vidal (Can-Am Maverick X3)   4:27:37.00
4. Meshari Al-Thefiri – Nasser Al-Kuwari (Can-Am Maverick X3)   4:59:58.00
5. Saeed Zaki Al-Mouri – Sergio Lafuente (Can-Am Maverick X3)   5:02:37.00
6. Claude Fourier – Szymon Gospodarczyk (Can-Am Maverick X3)   5:06:47.00
7. Erik Van Loon – Sébastien Delaunay (Toyota Hilux Overdrive)   5:10:37.00
8. Dania Saud Akeel – Laurent Lichtleuchter (Can-Am Maverick X3)      5:49:44.00

A bajnokság március 18-20. között a Jordan Baja-val folytatódik.

Fotó: x-raid

Legfrissebb cikkek