Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb megerősítette, hogy januárban visszatér a Dakar Rallyra a Prodrive által működtetett Bahrain Raid Xtreme Team színeiben.

A BRX korábban már megnevezte az egyik versenyzőjét, a kétszeres Dakar-győztes Joan ’Nani’ Romat, most pedig bejelentették, hogy Sebastien Loeb is csatlakozik az alakulathoz.
A francia pilóta 2016 és 2019 között Peugeot-val vett részt a legendás viadalon, a legjobb eredményét pedig 2017-ben érte el, amikor a második helyen ért célba honfitársa, Stéphane Peterhansel mögött. 2019-ben a PH Sport által felkészített Peugeot 3008 DKR Maxi-val indult, és privát versenyzőként a harmadik helyen végzett.

"A BRX-nek nagy ambíciói vannak a 2021-es Dakar Rallyval kapcsolatban, és örülök, hogy csatlakozhatok a csapathoz." -kezdte Loeb. „A Prodrive tapasztalata és Bahrein gazdag motorsport-történelme remek kombináció lesz. Bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni a dűnék között, és egy erős eredménnyel zárjuk majd a Dakart.”

A 2021-es Dakar Rally január 3. és január 15. között kerül megrendezésre Szaúd-Arábiában.

Loeb az elmúlt két esztendőben a Hyundai Motorsport pilótájaként szerepelt a rally vb-n, azonban idén lejár a szerződése, és egyelőre nem döntötte el, hogy mi lesz a WRC-s pályafutásával.

„A Hyundai Motorsporttól a legjobb WRC-t kaptam, amit valaha is vezettem, és örülök, hogy a legmagasabb szinten versenyezhettem ezzel az új generációs WRC-vel. Most egy új fejezet kezdődik a pályafutásomban a Prodrive-val, de nem zárom ki a WRC-s folytatást sem. Sem a Hyundai Motorsport, sem én nem akarom végleg lezárni ezt a történetet. Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, és örülök, hogy ezzel a profi csapattal dolgozhattam az elmúlt két évben.” –mondta Loeb.

Andrea Adamo elárulta, hogy a Hyundai nyitva hagyja az ajtót Loeb előtt. „Minden jót kívánunk Sebnek, és Daniel Elenának az új kihíváshoz, és nyitva lesz előttük az ajtó, ha valaha is vissza szeretnének térni. Hálásak vagyunk nekik, mert rengeteg szakértelmet és tapasztalatot kaptunk tőlük, és nagy szerepük volt a konstruktőri címünk megnyerésében is. Tudásukat és elkötelezettségüket tökéletesen bizonyították olyan kemény versenyeken, mint a Chile-, vagy a Török Rally.”

Loeb nyolc futamon állt rajthoz a Hyundai i20 Coupe WRC-vel a rally vb-n, és két alkalommal és felállhatott a dobogóra - Tavaly Chilében, idén pedig Törökországban végzett a harmadik helyen.

Legfrissebb cikkek