Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel nyerte a Dakar Rally kilencedik, Wadi Al Dawasir – Haradh közötti szakaszát. Nasser Al-Attiyah 24 másodpercre csökkentette a hátrányát Carlos Sainz-cal szemben, miután a spanyol egy defekt miatt 5 percet veszített.

A Dakar Rally tizedik napján egy 410 kilométeres mért szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek Wadi Al Dawasir – Haradh között. Nasser Al-Attiyah és Stéphane Peterhansel hatalma csatát vívott az első helyért. 156 kilométer után csupán 21 másodperc választotta el a két legendát. Carlos Sainz számára nem alakult túl jól mai etap, ugyanis egy defekt miatt 5 percet veszített. A Toyota Hilux Overdive-val versenyző Ronan Chabot 33 kilométerrel a rajt után felborult. Szerencsére sem neki, sem navigátorának, Gilles Pillotnak nem esett baja. A mai szakaszt végül Peterhansel teljesítette a leggyorsabban, 15 másodperccel megelőzve a katari Nasser Al-Attiyahot. A harmadik időt a szaúdi Yasir Seaidan autózta a MINI JCW Rallyval. Carlos Sainz az ötödik helyen ért célba, 6 és fél perccel elmaradva a szakaszgyőztestől. Sainz továbbra is őrzi a vezető helyét az összetettben, igaz már csak 24 másodperc az előnye az őt üldöző Nasser Al-Attiyah-hal szemben.

A Dakar Rally kilencedik szakaszának eredménye:
1. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   03:08.31
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota hilux)   +00:00.15
3. Y.Seaidan – K.Alexy (MINI JCW Rally)   +00:04.48
4. J.Przygonski – T.Gottschalk (MINI JCW Rally)   +00:06.23
5. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:06.31

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   35:11.54
2. N. Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:00.24
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:06.38

A motorosoknál Pablo Quintanilla diadalmaskodott a Husqvarna FR450 Rally nyergében. A kétkerekűek között továbbra is az amerikai Ricky Brabec áll az összetett lista élén. A quadosoknál a chilei Ignaci Casale idei negyedik részsikerét könyvelhette el.

Holnap a Haradh és Shubaytah közötti 534 kilométeres szakasszal folytatódik a Dakar Rally.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek