Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sajnos egy tragikus baleset árnyékolta be a 2020-as Dakar Rally hetedik szakaszát. A portugál Paulo Gonçalves a táv 276. kilométerénél bukott, és hiába ért 8 perc alatt a helyszínre a segítség, nem tudták megmenteni a motoros életét.

A Dakar Rally vasárnap a Riyahd és Wadi Al-Dawasir közötti 546 kilométeres szakaszával folytatódott. Az autósok között Carlos Sainz megszerezte idei harmadik részsikerét, és ezzel tovább növelte előnyét az összetettben. A Matador mögött Nasser Al-Attiyah ért célba másodikként, aki 2 perc 12 másodperccel maradt el a szakaszgyőztestől. A harmadik időt Stéphane Peterhansel autózta a MINI JCW Buggyval. A negyedik pozícióban Bernhard Ten Brinke teljesítette a távot, megelőzve Yazeed Al Rajhit és Fernando Alonsot.
Az összetettben Carlos Sainz már 10 perccel vezet Al-Attiyah előtt, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán Stéphane Peterhansel tanyázik.

A Dakar Rally hetedik szakaszának eredménye:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   04:16.11
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:02.12
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:02.53
4. B.Ten Brinke – T.Colsoul (Toyota Hilux)   +00:02.58
5. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux)   +00:07.36

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   27:49.14
2. N.Al Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:10.00
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:19.13

200112 dakarss7 n2

A motorosok mezőnyében az argentin Kevin Benavides diadalmaskodott, de az abszolútban továbbra is Ricky Brabec vezet. A quadosoknál Simon Vitse második részsikerét könyvelhette el a hetedik szakaszon. A francia versenyző mögött Giovanni Enrico lett a második, míg harmadikként az összetettben élen álló Ignacio Casale ért be. A kamionosoknál az Andrey Karginov – Andrey Mokeev – Igor Leonov Kamazos trió ismét legyőzhetetlennek bizonyult. Az orosz alakulat már több mint 21 perces fórral vezeti a kategóriát az Anton Shibalov – Dmitrii Nikitin – Ivan Tatarinov egység előtt.

Holnap egy 477 kilométeres mért szakaszt kell teljesíteni a mezőnynek Wadi Al-Dawasir környékén.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek