Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az idei Dakar Rally eddigi négy szakaszán, négy különböző versenyző tudott diadalmaskodni. A mai távot Stephane Peterhansel teljesítette a leggyorsabban, megelőzve Nasser Al-Attiyahot és Carlos Sainz-cot.

A Neom – Al-’Ula között 453 kilométeres szakaszt „Mr. Dakar”, vagyis Stephane Peterhansel 4 óra 4 perc és 34 másodperc alatt abszolválta a MINI JCW Buggy volánja mögött. A tizenháromszoros Dakar-győztes francia pilóta ennek a sikerének köszönhetően feljött az összetett harmadik helyére. Nasser Al-Attiyah tegnap egy háromperces időbüntetést kapott, amiért feltartotta Carlos Sainz-cot. A katari pilóta ma remek tempót diktált, és a második pozícióban vitte célba a Toyota Hilux-ot. Sainz a harmadik időt autózta, de az összetettben így is megőrizte a vezetést. Fernando Alonso a 13. helyen ért be a negyedik szakaszon. A Borgward-dal induló Joan ’Nani’ Roma a szakasz 354. kilométerénél megállt, miután az autójában mechanikai hiba jelentkezett.

A Dakar Rally negyedik szakaszának eredménye:
1. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   04:04.34
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:02.26
3. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:07.18
4. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux)   +00:11.30
5. M.Serradori – F.Lurquin (Century Buggy)   +00:13.17

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   15:12.12
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:03.03
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:11.42

A motorosok mezőnyében Jose Ignacio Cornejo Florimo volt ma a leggyorsabb a Honda CRF450 Rally nyergében. A quadosok között a chilei Ignacio Casale idei harmadik részsikerét könyvelhette el, és az összetettben már több mint 21 perces előnnyel vezet honfitársa, Giovanni Enrico előtt.  Az SSV kategóriában a Mitchell Guthrie - Ola Floene kettős nyert, míg a legjobb kamionos alakulat ezúttal az Anton Shibalov – Dmitrii Nikitin – Ivan Tatarinov Kamazos trió lett.

A Dakar Rally ötödik napján az Al-’Ula – Ha’il között kijelölt 353 kilométeres táv vár a mezőnyre.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek