Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing SA dél-afrikai versenyzője, Giniel de Villiers nyerte meg a Dakar Rally második szakaszát. A második időt Orlando Terranova autózta a MINI-vel, megelőzve Khalid Al Qassimit.

A Dakar Rally második napján az Al Wajh – Neom közötti 367 kilométeres szelektív szakasz várt a mezőnyre. A táv első részében a szaúdi Yazeed Al Rajhi bizonyult a leggyorsabbnak, de Fernando Alonso is a Top 3-ban autózott. Giniel de Villiers remek tempót diktált a Toyota Hilux volánja mögött a köves utakon, és folyamatosan faragni tudott a hátrányából. Alonso a szakasz 160. kilométerénél eltalált egy sziklát, ami megrongálta a Hilux felfüggesztését. A spanyol több mint 2 és fél órát veszített, mire ismét versenyképes állapotba tudták hozni a kocsit. Al Rajhinak a navigációval gyűlt meg a baja, amit de Villiers kihasznált. - A Dakar Rally 2009-es bajnoka megnyerte a mai szakaszt, közel 4 perccel megelőzve Orlando Terranovát. Az MINI argentin pilótája ennek a második helynek köszönhetően átvette a vezetést az összetettben.

A Dakar Rally második szakaszának eredménye:
1. G.de Villiers – A.Haro Bravo (Toyota Hilux)   03:37.20
2. O.Terranova – B.Graue (MINI JCW Rally)   +00:03.57
3. K.Al Qassimi – X.Panseri (Peugeot 3008 DKR)   +00:09.39
4. M.Serradori – F.Lurquin (Century Buggy)   +00:09.39
5. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:11.46

Az összetett állása:
1. O.Terranova – B.Graue (MINI JCW Rally)   07:07.36
2. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:04.43
3. N.Al Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:06.07

A motorosoknál a botswanai Ross Branch diadalmaskodott, míg a quadosok mezőnyében ismét Ignacio Casale volt a legjobb. Az SSV kategóriában a chilei Francisco Lopez Contardo – Juan Pablo Latrach Vinagre duó brillírozott. A kamionosok között ezúttal a Siarhei Viazovich – Pavel Haranin – Anton Zaparoshchanka trió végzett az élen a MAZ-zal.

A Dakar Rally holnap a Neom környékén kijelölt 427 kilométeres szakasszal folytatódik.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek