Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy a Forma 1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is rajthoz áll a következő Dakar Rallyn. A spanyol pilóta a Toyota Gazoo Racing SA csapat színeiben szerepel majd a legendás versenyen.

A Toyota a Spanyol Rally előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Nasser Al-Attiyah, Giniel De Villiers és Bernhard ten Brinke mellett Fernando Alonso is rajthoz áll a 2020-as Dakar Rallyn. A 38 esztendős pilóta márciusban tesztelte először a Hilux-ot, augusztusban pedig versenykörülmények között is kipróbálta az autót a Marokkó Rallyn.

„A Toyota Gazoo Racing SA programja nagyon vonzó volt számomra.” –árulta el Alonso. „A Forma 1 után elkezdtem felfedezni néhány új területet a motorsport világában, és ott lehettem számos ikonikus versenyen. Indultam a WEC-ben, kétszer nyertünk Le Mans-ban, majd világbajnokok is lettünk, de a Dakar minden bizonnyal pályafutásom legnagyobb kihívása lesz.”

Alonso navigátora az a Marc Coma lesz, aki motorral öt alkalommal (2006, 2009, 2011, 2014, 2015) tudott nyerni a Dakaron.

A 2020-as Dakar Rally január 5-én rajtol el a szaúd-arábiai Dzsiddaból, és január 17-én ért véget Al Qiddiában, amely 40 kilométerre helyezkedik el az ország fővárosától, Rijádtól.

Fotó: @TOYOTAGAZOORacing

Legfrissebb cikkek