Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A MINI JCW Buggy-val versenyző Jakub „Kuba” Przygonski – Timo Gottschalk páros nyerte a tereprally világkupa emírségekbeli viadalát, a Dubai International Baja-t.

Az Al Faqa környékén megrendezett eseményen két szakasz várt a mezőnyre. Pénteken egy 201,6 kilométeres távot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Itt Khalid Al Qassimi bizonyult a leggyorsabbnak a Peugeot 3008 DKR volánja mögött. Az emírségekbeli pilóta 48 másodperccel előzte meg a második helyen célba érő Jakub Przygonskit, míg a harmadik időt Martin Prokop autózta a Ford Raptor RS Cross Country-val. Szombaton egy 204,93 kilométeres szakasz szerepelt a Dubai International Baja programjában. Ezen a napon Vladimir Vasilyev ért elsőként célba a Toyota Hilux Overdive-val, megelőzve Przygonskit és Prokopot. „Kuba” a két második helyének köszönhetően az összetett lista élén végzett, így 2018 után ismét győzni tudott Dubajban. A lengyel pilóta mellé Al Qassimi és Prokop állhatott még fel a pódiumra.

„Boldog vagyok, hogy ismét sikerült nyernünk Dudajban.” –kezdte Przygonski. „Büszke vagyok arra, hogy mi szereztük meg a MINI JCW Buggy első győzelmét. A kocsi hibátlanul működött az egész versenyen. Ez volt az első alkalom, hogy egy hátsókerék-meghajtású autóval indultam egy sivatagi versenyen, de nagyon gyorsan összebarátkoztam ezzel a Buggyval. A második szakaszon mindent megtettünk, hogy utolérjük Al Qassimit, és ez sikerült is. Tíz kilométerrel a cél előtt elakadtunk, ami miatt egy kicsit idegesek voltunk. Ki kellett szállnunk, és a kerekek alá kellett tennünk a trepniket. Miután kiszabadítottuk a kocsit a homok fogságából, folytattuk a versenyt, és végül sikerült az első helyen célba érnünk.”

A 2019-es Dubai International Baja végeredménye:
1. Jakub Przygonski - Timo Gottschalk (Mini John Cooper Works Buggy)   5:15:10
2. Khalid Al Qassimi - Xavier Panseri (Peugeot 3008 DKR)   +1:10.0
3. Martin Prokop - Jan Tomanek (Ford Raptor RS Cross Country)   +3:12.0
4. Vladimir Vasilyev - Konstantin Zhiltsov (Toyota Hilux Overdrive)   +5:42.0
5. Benediktas Vanagas - Bartlomiej Boba (Toyota Hilux)   +23:46.0                          
6. Miroslav Zapletal - Marek Sykora (Ford F150 Evo)   +24:06.0
7. Andrey Novikov - Vladimir Novikov (G-Force Bars)   +30:11.0
8. Martin Kaczmarski - Tapio Suominen (Toyota Hilux Overdive)   +34:21.0
9. Abdulla Al Qassimi - Steve Lancaster (Toyota Hilux)   +34:36.0
10. Thomas Bell - Patrick Mcmurren (Nissan Navarra)   +37:13.0

A motorosok között Aaron Mare diadalmaskodott a Husqvarna 450 FC nyergében, megelőzve a KTM-es Benjamin Melot valamint a Husqvarna-s Mark Ackermant.

Fotó: Gulf News

Legfrissebb cikkek