Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb bejelentette, hogy rajthoz áll a 2019-es Dakar Rallyn. A franciák kilencszeres rallyvilágbajnoka az elmúlt években a Peugeot gyári csapatában szerepelt a Dakaron, azonban jövőre privát pilótaként indul majd a legendás versenyen.

Loeb 2016-ban több szakaszsikert is bezsebelt az első Dakar Rallyján, azonban a nyolcadik napon felborult, így csak a kilencedik helyen ért célba a Peugeot 2008DKR-rel. 2017-ben a második lett honfitársa, Stéphane Peterhansel mögött. Az idei Dakaron Loebék elakadt a sivatagban, és közel 3 órát veszítettek. Ugyan sikerült kiszabadítaniuk a kocsit a homok fogságából, de végül Daniel Elena hátfájdalmai miatt feladták a versenyt. A Peugeot jövőre már nem vesz részt a Dakaron, azonban Loeb és Elena a Red Bull támogatásával ismét ott lesznek a legendás viadalon, a PH Sport által felkészített Peugeot 3008 DKR-rel.

„Természetesen motivált vagyok és nyerni szeretnék, de az is fontos számomra, hogy jól érezem magam.” –kezdte Loeb. „Az, hogy 2019-ben Daniellel ismét ott lehetünk majd a Dakaron, egy fantasztikus kihívás lesz. Egy kicsit olyan ez, mint az idei három WRC-s szerepelésem, mivel ott sem volt garantált a siker. Kicsit nehezebb dolgom lesz mint korábban, mivel egy privát csapatban fogok versenyezni, de úgy érzem, hogy készen állok erre a kihívásra.”

„Nem sikerült megszereznünk a 3008DKR Maxi-t, így a 2017-es specifikációjú Peugeot-val vágunk majd neki a következő Dakarnak. Természetesen lesznek ennél újabb autók is a mezőnyben, így nem tudom megmondani, hogy mennyire leszünk majd versenyképesek. Sok pilóta esélyes a győzelemre, és remélem, hogy mi is harcolni tudunk majd a végső sikerért.” –tette hozzá Seb, aki a múlt hétvégén megnyerte a Spanyol Rallyt egy Citroen C3 WRC volánja mögött.   

Loeb korábbi Peugeot-s csapattársai, Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel valamint Cyril Despres jövőre már az X-raid csapatát fogják erősíteni. A 2019-es Dakar Rallyt január 6-17. között rendezik meg Peruban.

Legfrissebb cikkek