Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Joan „Nani” Roma nyerte a tereprally világkupa idei utolsó futamát, a Baja Portalegre-t. Az X-raid spanyol pilótája mögött Stéphane Peterhansel lett a második, míg a harmadik helyen Paulo Rui Ferreira ért célba.

A 2018-as FIA Tereprally Világkupa utolsó versenyét Portugáliában rendezték meg. A Portalegre központú eseményen négy szakaszt kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Az 5,32 kilométeres prológon a Volkswagen Amarock-kal induló Ricardo Porém bizonyult a leggyorsabbnak, aki 2 másodpercet adott Joan „Nani” Romának ezen a távon. A következő két gyorsaságin, a 99 kilométeres Avis – Portalegre-n, valamint a 192 kilométeres Ponte de Sor – Alter do Chão-n Roma rálépett a gázpedálra, és közel 4 perces előnyt épített ki Stéphane Peterhansellel szemben. A zárószakaszon, a 212 kilométeres Crato – Portalegre-n szintén jó tempót diktált a spanyol, azonban az utolsó kilométereken két defekt is hátráltatta. A futamot végül Roma nyerte meg csapattársa, Stéphane Peterhansel előtt, míg a dobogó legalsó fokára Paulo Rui Ferreira állhatott fel. A Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán páros a 16. helyen teljesítette a távot a Porsche Macan-nal.

„Két defektet is összeszedtünk egy kiálló sziklánál, ami miatt kicsit idegesek voltunk, azonban elég előnyünk volt Peterhansellel szemben. Sikerült megőriznünk a pozíciónkat, és így megnyertük a futamot. Jó volt itt versenyezni, mivel nagyon sok néző állt a pályák szélén, akiknek ezúton szeretném megköszönni a szurkolást és a bíztatást. Ez egy remek alkalom volt, hogy ráhangolódjunk a Dakarra, a Mini pedig tökéletesen működött.” –mondta Roma.

A 32. Baja Portalegre végeredménye:
1. Joan „Nani” Roma – Alex Haro Bravo (Mini JCW Rally)   6:10:06.0
2. Stéphane Peterhansel – David Castera (Mini JCW Rally)   +0:58.0
3. Paulo Rui Ferrerira – Jorge Monteiro (Toyota Hilux)   +11:41.0
4. Joan Ramos – Victor Jesus (Toyota Hilux)   +19:52.0
5. N.Andrey – N.Vladimir (G-Force Bars)   +26:17.0
6. Boris Gadasin – Dan Shchemel (G-Force Bars)   +32:09.0
7. Erik Wevers – Ashley Garcia (Borgward Bx7 Dkr)   +34:25.0
8. Gregoire De Mevius – Leyh Andre (Dunbee Buggy)   +36:56.0
9. Pedro Dias Da Silva – José Janela (Mazda Cx5 Proto)   +44:20.0
10. Nuno Madeira – Miguel Costa (Kia Sportage TT)   +45:23.0

16. Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán (LPR Porsche Macan)   +1:25:28.0

Fotó: Diário Rural

Legfrissebb cikkek