Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A X-raid egy igen erős csapattal, Carlos Sainz-cal, Stéphane Peterhansellel, valamint Cyril Despres-vel vág neki a 2019-es Dakar Rallynak, amelynek ezúttal csupán egyetlen ország, Peru ad majd otthont.

Sainz, Peterhansel és Despres is MINI John Cooper Works Buggy-val fog rajthoz állni a január 6-17. között megrendezésre kerülő maratoni versenyen. A ’Matador’, aki két Dakar-győzelemmel büszkélkedhet (2010, 2018) már a Marokkó Rallyn bemutatkozik a MINI JCW Buggy volánja mögött. Despres öt alkalommal diadalmaskodott motorral a Dakaron (2005, 2007, 2010, 2012, 2013), 2015-ben pedig már autóval vágott neki a legendás viadalnak. Sainzhoz hasonlóan Despres is ott lesz a Marokkó Rallyn a MINI-vel.

’Mr. Dakar’ alias Stéphane Peterhansel összesen tizenhárom Dakar-győzelmet zsebelt be, amelyből hatot motorral, hetet pedig autóval szerzett. A francia pilóta korábban versenyzett már a trebur-i csapattal, sőt 2012-ben és 2013-ban nyerni is tudott a MINI ALL4 Racing volánja mögött.

181002 x raid n2

Az X-raid szakemberei az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a MINI JCW Buggy továbbfejlesztésén. Az autóval több ezer tesztkilométert mentek Marokkóban és Európában, annak érdekében, hogy versenyképes legyen a 2019-es Dakarra.

Sven Quandt: „Ez a trió egy álomcsapat, mivel mindhárom pilóta hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Carlos rengeteget segített az autó fejlesztésében, aminek köszönhetően sokat haladtunk előre. Stéphane régi barátunk, így nagyon örülök, hogy ismét a csapatunk tagja lett. Cyril az elmúlt években már megmutatta a tehetségét, így kíváncsian várom, hogy mire lesz képes az autónkkal, amellyel már sok-sok kilométert megtett. A MINI az utóbbi hónapokban több ezer tesztkilométert ment, így nagyon izgatottak vagyunk az első verseny előtt.”

Carlos Sainz: „Új csapat, új autó, új kihívás. Nagyon optimista vagyok, mivel alaposan felkészültünk. Szeretem a kihívásokat, főleg amikor részt vehetek egy autó fejlesztésében. Ez mindig nagyon izgalmas dolog. Sokat dolgoztunk a MINI-n, és hatalmas előrelépéseket tettünk. Boldog vagyok, mivel meg vagyok elégedve az autóval, és még van időnk a további fejlesztésekre is.”  

181002 x raid n3

Stéphane Peterhansel: „Két alkalommal is győztem az X-raid színeiben, amikre nagyon szívesen emlékszem vissza. Örülök, hogy visszatérek a csapathoz, és hogy folytathatom a munkát Carlosszal és Cyrillel. Nagyon izgatott voltam, amikor kipróbálhattam a MINI-t. Fantasztikus volt vezetni és nagyon kényelmes éreztem magam a volánnál. Néhány dolgot változtattunk a karosszérián, és csökkentettük a kocsi súlyát is, amivel jelentős fejlődést értünk. A következő Dakarnak csupán egyet ország, Peru ad majd otthont, amit egy nagyon izgalmas és csodálatos helynek tartok. A sivatag és a hatalmas dűnék érdekessé teszik majd ezt a versenyt.”

Cyril Despres: „Új csapattal, új autóval és új navigátorral (Jean-Paul Cottret), azonban változatlan szenvedéllyel és motivációval vágok majd neki a viadalnak. Nagyon várom, hogy a MINI John Cooper Works Buggy-val versenyezzek. A csapat mindent megtesz, hogy a kocsi a legjobb legyen, és hogy élvezhető legyen a vezetése. Jean-Paul az egyik legtapasztaltabb navigátor, akit már régóta ismerek. Még amikor két-keréken versenyeztem, sokat segített nekem a navigációs kérdésekben. Szinte csak homokos talajon fogunk versenyezni a 2019-es Dakaron, így egyetlen apró hiba is végzetes lehet, mivel könnyen el lehet akadni majd a dűnék között, amivel rengeteg időt lehet veszíteni. A következő Dakar nagyon intenzív lesz, és sok kihívást jelent majd.”

Forrás: X-raid

Legfrissebb cikkek