Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az X-raid spanyol pilótája, Joan ’Nani’ Roma sikerével ért véget a Türkmén Desert Race. A Szalay Balázs – Bunkoczi László páros a hatodik helyen teljesítette a távot az Opellel.

Az ötnapos versenyen több mint 1600 kilométer várt a mezőnyre a Karakum-sivatagban. Az első szakaszon, amelyet Türkmenabat környékén jelöltek ki a szervezők, Roma bizonyult a legjobbnak a MINI JCW Rally volánja mögött. A spanyol versenyző 3 óra 44 perc 50 másodperc alatt teljesítette a 247 kilométeres távot, 8 perccel megelőzve a szintén MINI-vel induló Hojaguly Annamammedow-ot.

Másnap a mezőny Darvaza felé vette az irányt. Ezen a szakaszon a Peugeot 3008DKR-rel induló Harry Hunt száguldott végig a leggyorsabban. A brit pilóta 2 és fél perccel előzte meg Nani Romat és feljött az összetett második helyére. A harmadik szakaszt Roma, a negyediket pedig Hunt nyerte meg. A kétszeres Dakar-győztes spanyol pilóta a zárónapnak jelentős előnnyel vághatott neki. Harry Hunt ugyan az utolsó szakaszt is behúzta, azonban nem volt problémamentes versenye, így csak a 30. lett az összetettben. Roma a HunGarian Baja után Türkmenisztánban is győzni tudott a MINI-vel. A második helyet Miroslav Zapletal szerezte meg, míg a pódium legalsó fokára a hazai terepen versenyző Hojaguly Annamammedow állhatott fel. Szalay Balázsék a hatodik helyen teljesítették a távot az Opel Crossland X-szel. A kamionosok között a Viazovich/Haranin/Zhyhulin MAZ-os trió diadalmaskodott.

180917 turkmen desert race n2

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy győzni tudtunk.” –kezdte Nani Roma. „A MINI tökéletesen működött, és nagyon jól éreztem magam a volán mögött végig a versenyen. Ezen a rallyn sokat tudtunk gyakorolni. A versenykilométerek mindig nagyon fontosak, mivel ilyenkor érzed csak igazán a nyomást, és különböző szituációkkal találkozol. Mostantól teljes mértékben a Dakarra koncentrálunk.”

A Türkmén Desert Race végeredménye:

Autósok:
1. Joan ’Nani’ Roma – Alex Haro Bravo (X-raid MINI JCW Rally / MINI)   13:46:39
2. Miroslva Zapletal – Marek Sykora (Offroadsport / Hummer)   +01:08:47
3. Hojaguly Annamammedow – Gaygysyz Akmyradow (TURMENISTAN / MINI)   +01:43:54
4. Denis Krotov – Dmytro Tsyro (MSK Rally Team / BMW)   +02:02:47
5. Vincent Thijs – Tom De Leeuw (RT Offroad Racing / Toyota)   +02:23:29
6. Szalay Balázs – Bunkoczi László (Opel Dakar Team / Opel)   +03:29:04

Kamionosok:
1. Siarhei Viazovich – Pavel Haranin – Andrei Zhyhulin (MAZ-Sport Auto / MAZ)   15:14:17
2. Airat Mardeev – Dmitrii Svistunov – Akhmet Galiautdinov (Kamaz Master Team / Kamaz)   
3. Dmitry Sotnikov – Ruslan Akhmadeev – Ilgiz Akhmetzianov (Kamaz Master Team / Kamaz)

Fotók: turkmendesertrace.com

Legfrissebb cikkek