Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel elismerte, hogy szinte lehetetlen feladat lesz utolérni Carlos Sainz-cot a hátralévő három szakaszon, így letett arról, hogy megszerezze a tizennegyedik Dakar-győzelmét.

 

’Mr. Dakar’ egészen a hetedik szakaszig magabiztosan vezetett a versenyben, azonban a La Paz – Uyuni közötti etapon megütötte a Peugeot 3008DKR Maxi bal hátsó futóművét, miközben az egyik quados ellenfelét kerülte ki. Peterhanselnek meg kellett várnia Cyril Despres-t hogy segítsen megjavítani a sérült autót, így rengeteg időt veszített. A francia pilóta azóta két szakaszt is megnyert, aminek köszönhetően sikerült megelőznie Nasser Al-Attiyah-ot az összetettben, azonban Carlos Sainz jelentős előnyre tett szert. A ’Matadort’ hétfőn egy 10 perces időbüntetéssel sújtották, miután a quados Kees Koolen azzal vádolta meg, hogy elütötte őt, majd megállás nélkül továbbhajtott. Később törölték a spanyol pilóta büntetését, ennek köszönhetően kicsivel több mint 1 órára hízott az előnye Peterhasnellel szemben.

180118 peterhansel n2

„Egyforma autóval megyünk, és mindketten profi versenyzők vagyunk, így szinte lehetetlen lesz utolérni Carlost. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Dakar is egy technikai sport, így soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni.” –árulta el Peterhansel. „Most az a célom, hogy megőrizzem a második helyet, mivel Nasser csupán 20 percre van mögöttünk. Három szakasz alatt az 1 órás hátrányt lehetetlen lesz lefaragni, főleg úgy, hogy a hátralévő távon már nem lesznek dűnék. Ebben a helyzetben az ezüstérmes pozíció sem olyan rossz, különösen ha azt vesszük, hogy 1 óra 45 percet álltunk a baleset után.”

A Dakar Rally állása tizenegy szakaszt követően:

1. C.Sainz – L.Cruz (Peugeot 3008DKR Maxi) 36:16.27
2. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot 3008DKR Maxi) +01:00.45
3. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux) +01:24.02
4. B.ten Brinke – M.Perin (Toyota Hilux) +01:27.35
5. G.de Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota Hilux) +01:40.05

 

 

Legfrissebb cikkek