Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot bejelentette, hogy a 2018-as Dakar Rallyn a 3008DKR Maxi-val szállnak harcba az újabb győzelemért. Az új autó a júliusi Selyemút Rallyn fog debütálni Sebastien Loebbel a volánnál; Stéphane Peterhansel és Cyril Despres a 3008DKR-rel fog rajthoz állni a SilkWay Rallyn.

Az elmúlt két évben Stéphane Peterhansel legyőzhetetlennek bizonyult a legendás Dakar Rallyn. 2016-ban a 2008DKR-rel, idén januárban pedig a 3008DKR-rel gyarapította győzelmeinek számát „Mr. Dakar”.

A Peugeot 3008DKR Maxi fejlesztésében Carlos Sainz jelentős szerepet vállalt. Az új kocsi 20 centiméterrel lett szélesebb, amitől még stabilabbá válik a nehéz terepeken. A szélesítésen kívül áttervezték a lengőkarokat és a féltengelyeket is módosították.

„Az autó sokkal stabilabb lesz, amitől más érzés a volán mögött ülni.” –kezdte Sebastien Loeb, aki idén a második helyen ért célba a Dakaron. „A nagyon szűk, technikás pályákon persze nehézkes lesz vele közlekedni, de a stabilitás és a vezethetőség szempontjából biztosan jelentős előrelépést tettünk. Az új felfüggesztésnek köszönhetően nehezebb lesz felborulni az autóval, így még nagyobb magabiztossággal támadhatunk majd vele.”

170628 peugeot n2

„Néhány év elteltével egyre nehezebb javítani a jelenlegi csomagon, de a Peugeot Sport szakemberei remek munkát végeznek, és nyilvánvaló, hogy én is megpróbálok a lehető legtöbbet segíteni nekik.” –árulta el Carlos Sainz. „Fantasztikus látni azt, ahogy a mérnökök megpróbálják a maximumot kihozni a helyzetből, és hogy mindig a következő lépésen gondolkoznak, amint véget ér egy Dakar.”

A Peugeot Sport vezetője, Bruno Famin a következőket mondta: „Számos tesztet végeztünk a 3008DKR Maxi-val, és az összes pilótánk kipróbálta már a kocsit, de versenykörülmények között Loeb mutatkozhat majd be vele a Selyemút Rallyn. Azok az információk, amiket majd a verseny alatt kapunk, sokat fognak segíteni nekünk az autó véglegesítésében, amivel majd a jövő évi Dakar Rallyn fogunk szerepelni.”

A Selyemút Rally július 7-22. között kerül megrendezésre. Az Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát is érintő viadalon közel 10.000 kilométert kell majd abszolválniuk a résztvevőknek.

 


Legfrissebb cikkek