Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah idei harmadik győzelmét szerezte az FIA Tereprally Világkupában. A katari pilóta Dubai és Katar után, Kazahsztánban is diadalmaskodni tudott a Toyota Hilux Overdrive-val, ezzel megerősítve vezető helyét a bajnoki tabellán. A 6 napos viadal alatt több mint 2500 kilométer várt a mezőnyre a Mangystau tartományban kijelölt szakaszokon.

„Nagyszerű eredmény ez számunkra” –kezdte Al-Attiyah. „A verseny kezdetétől fogva jól mentünk. Akkor nyomtuk, amikor kellett, és jó volt a stratégiánk is. Ez egy nagyon élvezetes futam volt, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több pilóta fog rajthoz állni itt Kazahsztánban. Köszönöm az Overdrive csapatának a kiváló munkát. Jelenleg vezetjük a bajnokságot, és azon leszünk, hogy ez így is maradjon.”

Al-Attiyah mögött a lengyel Jakub Przygonski ért célba másodikként a Mini All4 Racinggel. Przygonski megnyerte a nyitószakaszt, és a 6 napos viadal alatt végig tartani tudta a tempót a kétszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah-hal. A lengyel versenyző ennek az eredményének köszönhetően feljött a bajnokság harmadik helyére.

170527 rallykazahkstan n2

„Az utolsó szakasz nem volt egyszerű.” –árulta el Przygonski. „Néhol nagyon sok víz volt a pályán, ami miatt nehéz volt jó tempót diktálni, de ennek ellenére boldogok vagyunk. Az első kilométerektől egészen a célig keményen nyomtuk, és nagyon jót csatáztunk Nasserral.  Élveztük a futamot és nagyon tetszettek a kazahsztáni terepek. Itt minden megtalálható, ami szükséges a tereprallyhoz.”

A dobogó legalsó fokára egy másik lengyel pilóta, Aron Domzala állhatott fel. Domzala mellett egy új navigátor, Maciej Marton ült a Toyota Hilux-ban. A lengyel páros sokáig nyomás alatt tudta tartani Przygonskiékat, de az utolsó előtti gyorsaságin elveszítettek 10 percet.

A Yazeed Al-Rajhi - Timo Gottschalk duó három szakaszsikert is elkönyvelhetett, de az első napon megsérült a Mini felfüggesztése, ami miatt rengeteg időt veszítettek, és csak a 11. pozícióban értek célba.

A Rally Kazakhstan végeredménye:

1. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux) 19:00:20
2. J.Przygonski – T.Colsoul (Mini All4 Racing)  19:08:03
3. A.Domzala – M.Marton (Toyota Hilux Overdrive) 19:26:37
4. Y.Sazonov – V.Yevtyekhov (Hummer H3 Evo VIII)  20:38:34
5. Y.Shagirov – D.Tsyro (Toyota Hilux) 21:36:04
6. A.Juknevicius – D.Vaiciulis (Toyota Hilux) 21:40:04
7. Y.Saeidan – A.Kuzmich (Toyota Land Cruiser T2) 25:30:48
8. A.Abdullah – S.Delaunay (Nissan Patrol T2) 28:48:02
9. M.Zapletal – M.Sykora (Ford F-150 Evo) 116:38:54
10. V.Khoroshavtsev –A.Nikolaev (BMW X3 CC) 116:55:45

A bajnokság állása:

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT) 150 pts         
2. Khalid Al-Qassimi (ARE) 105 pts
3. Jakub Przygonski (POL) 84 pts           
4. Aron Domzala (POL) 76 pts  
5. Yasir Seidan (SAU)   75         

Az FIA Tereprally Világkupa június közepén Olaszországban folyatódik. A 24°Italian Baja június 15-18. között kerül megrendezésre.

 


Legfrissebb cikkek