Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel a mai Chilecito – San Juan közötti szakaszon elütötte a KTM-mel versenyző szlovén Simone Marcic-t. A Peugeot-s pilóta azonnal megállt és megvárta a mentőcsapatot.

Peterhansel a harmadik helyen fejezte be mai gyorsaságit Sebastien Loeb és Cyril Despres mögött. A tizenkétszeres Dakar-győztes 6 perc 45 másodperccel kapott Loebtől, de a szervezők utólag 14 perc 13 másodpercet jóváírtak neki. Ez alapján Peterhansel ismét vezeti a versenyt, 5 perc 50 másodperccel megelőzve honfitársát, Sebastien Loeböt.

„Ez egy mederben történt, ahol mindketten eltévedtünk. Nem mentem gyorsan, körülbelül 60 km/h-val, de nagy volt a növényzet, így nem vettem észre a motorost. Ő sem ment olyan gyorsan, talán 40 km/h-val, de hirtelen felbukkant előttem. Keményen fékeztem, ennek ellenére sajnos eltaláltuk. Nem volt olyan erős az ütközés, de a kocsi alá került.” –kezdte Peterhansel.

170112 peterhansel n2

„A navigátorom (Jean-Paul Cottret) azonnal kiszállt és megnézte őt, én pedig hátratolattam, és láttuk, hogy rendben van. A lába hatalmas ütést kapott, de a feje nem sérült meg, így teljesen tiszta maradt, - rögtön mondta, hogy eltört a lába. Mellette maradtunk, és körülbelül 15 percet vártunk, amíg megérkezett a mentőhelikopter. Szerencse, hogy csak a lába sérült meg, mert ha a fejét találjuk el, az végzetes is lehetett volna.” –tette hozzá ’Mr. Dakar’.

A Dakar Rally állása 10 szakasz után:
1. S.Peterhansel – J.Cottret (Peugeot)   24:58:43
2. S.Loeb – D.Elena (Peugeot)   +00:05:50
3. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +00:25:40
4. N.Roma – A.Haro Bravo (Toyota)   +01:00:55
5. G.de Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +01:42:54

 


Legfrissebb cikkek