Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Dakara Rally harmadik napja kész rémálom volt a Toyotások számára. A San Miguel de Tucumán – San Salvador de Jujuy közötti 364 kilométeres szakaszon a japán márka több pilótája is bajba került.

A táv elején Nasser Al-Attiyah hatalmas csatát vívott a Peugeot-s Stéphane Peterhansellel, azonban később a katari eltalált egy sziklát, ami súlyos károkat okozott az autójában. A dél-afrikai Giniel de Villiers is sok időt veszített, miután az üzemanyag-szivattyúja feladata a szolgálatot a szakasz második felében. Nani Romanak is meg kellett állnia pár percre egy elektromos hiba miatt, míg Erik Van Loon Hilux-szából kifogyott az üzemanyag.

Giniel de Villiers a motorsport.com-nak a következőket mondta: „Ilyen a Dakar. Ez a verseny kegyetlen része – egyik nap még lehet, hogy minden rendben van, míg a következőn minden a feje tetejére áll. Sajnos ez történt velünk is, de mi nem adjuk fel. Hátravan még 10-11 nap, így sok minden megtörténhet. Úgy gondolom, hogy az autó nagyon jó; Nasser a balesete előtt fantasztikus tempót diktált. Ebből is látszik, hogy most már a nagy tengerszint feletti magasságokban is jól működik a kocsi. Sokat dolgoztunk rajta, hogy ezt elérjük, de úgy néz ki, hogy sikerült.”

„Ez az üzemanyag-szivattyú meghibásodás egy sajnálatos probléma, de így is harcba maradtunk. 35 perccel vagyunk az éllovas mögött, azonban még hosszú a verseny. Az eddigi Dakar Rallykon, amiken részt vettem, a 35 perces hátránnyal be lehetett férni a TOP 3-ba. Nem engedhetünk meg magunknak több hibát, mivel még mindig van esélyünk a dobogóra.” –tette hozzá 2009-es Dakar Rally győztese, Giniel de Villiers.    

170105 toyota n2
fotó:fb.com/dakar

Nasser Al-Attyiah az egyik nagy esélyese volt az idei Dakarnak, azonban a balesete után elismerte, hogy a harmadik sikerére legalább 2018-ig várnia kell.

„Game over.” –kezdte a katari versenyző. „Ez egy hatalmas balszerencse. Az autó jobb oldalával eltaláltunk egy nagy követ, ami kitépte a teljes futóművet. Ez egy sajnálatos hiba, de ilyen ez a verseny. Nagyon jól ment minden, még vezettünk is, de ez van. Most egy hosszú évet kell várnom…”

A 2014-es Dakar-győztes, Nani Roma is technikai gondokkal küzdött, de ő végül a 8. pozícióban ért célba a harmadik napon.

„Alapvetően egy elektromos hiba hátráltatott minket. Az autó csökkentett módba kapcsolt és nem értettük, hogy miért. Megpróbáltuk megjavítani, és ezer dolgon variáltunk, de nem történt semmi. Megálltunk, és ismét nekiálltunk szerelni, aminek meg is lett az eredménye.” –nyilatkozta Roma.

 


Legfrissebb cikkek