Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot három francia pilótával, „Mr. Dakarral”, alias Stéphane Peterhansellel, az ötszörös motoros Dakar-győztes Cyril Despres-vel, és a kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loebbel vesz részt a Silk Way Rallyn.

Tavaly kettős Peugeot-siker született a kínai Silk Road Rallyn Peterhansel és Despres jóvoltából. Sebastien Loeb számára ugyan újdonság lesz ez a futam, de januárban, az első Dakar Rallyján több szakaszsikert is megszerzett a 2008 DKR-rel, így ő is a győzelemre esélyes pilóták közé tartozik.

A Selyemút Rallyn a francia alakulat az új légkondicionáló berendezést is kipróbálja az autókban, mivel a 15 szakaszból álló verseny érinteni fogja a Góbi-sivatagot is, ahol hasonló körülmények várnak majd a pilótákra, mint a Dakar Rally egyes részein.

160618 peugeot n2

A csapat negyedik pilótája, Carlos Sainz Európában marad, és a jövő hónapban megrendezésre kerülő tereprally világkupa spanyolországi futamán, a Baja Aragon-on fog rajthoz állni a Peugeot 2008 DKR-rel.

A Peugeot Sport első embere, Bruno Famin a következőket mondta: „Sem Oroszországról, sem Kazahsztánról nincsenek még tapasztalataink, de Kínában tavaly már versenyeztünk hasonló körülmények között. Ezen a futamon feszegethetjük a határainkat, így örülünk, hogy belekóstolhatunk a Silk Way Rallyba. Kellő alázattal és tisztelettel vágunk bele ebbe az új kihívásba, és az idei Dakar sikerünk után nem lehet más a célunk, mint a győzelem.”

Az Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát átszelő Silk Way Rallyn összesen 10.734 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek, ebből 4.105-öt mért szakaszon.

A Silk Way Rally július 8-án startol a moszkvai Vörös térről és július 24-én ér véget Pekingben.


Legfrissebb cikkek