Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel kész lemondani egy újabb Dakar-sikerről, ha ezzel győzelemhez segíthetné csapattársát, Sebastien Loeböt. „Mr. Dakar” elárulta, hogy ő már elérte a célját akkor, amikor januárban a tizenkettedik elsőségét ünnepelhette a maratoni versenyen.

Sebastien Loeb sokáig vezette tereprallys pályafutása első Dakarját, azonban a nyolcadik szakaszon felborult a 2008DKR-rel, és így elszálltak a győzelmi esélyei. A kilencszeres rallyvilágbajnok mellett Carlos Sainz is idő előtt fejezte be a versenyt, azonban Peterhansel elsőként ért célba a Peugeot-val. - Az oroszlános márkával utoljára 1990-ben tudtak Dakart nyerni, mégpedig Ari Vatanen a 405 T16-tal.

160517 peterhansel n2

„Nagyon fontos volt számomra, hogy összejött a tizenkettedik győzelmem is, mert nagyon akartam ezt.” –kezdte Peterhansel. „Az is sokat jelentett nekem, hogy mindezt a Peugeot pilótájaként értem el. Sikerült megvalósítani a célomat, ezért most már nem olyan fontos az újabb siker. Már nincs rajtam teher, így mostantól a csapatért fogok versenyezni.”

„Loeb képes megnyerni a Dakart.” –folytatta a francia, aki el volt ragadtatva honfitársa teljesítményétől. „Valószínűleg a világ egyik legjobb versenyzőjéről beszélünk, aki ráadásul nagyon gyorsan tanul. Idén elkövetett néhány hibát, de okult belőlük, és biztos vagyok benne, hogy nem fogja ezeket megismételni a következő évben. Tudjuk, hogy Sebastien jelenti a Peugeot jövőjét a Dakaron. Igyekszünk támogatni, és nem bánom, ha az árnyékában kell majd mennünk. Mindenben segíteni fogom, hogy összejöjjön neki a győzelem. Seb-ben és Daniel-ben (Elena) minden megvan, ami szükséges ahhoz, hogy a közeljövőben megnyerjék a Dakart.”

Arra a kérdésre, hogy meddig láthatjuk még versenyezni, a következőket mondta Peterhansel: „Jövőre még biztosan megyek, de hogy öt év múlva is itt leszek-e? Nem.
Nem tudom, hogy meddig maradok; Carlos (Sainz) egy pár évvel idősebb, mint én, de nézzük meg az idei teljesítményét – nagyon gyors volt!”

 

Stéphane Peterhansel hatszor nyert a Yamaha nyergében, és ugyanennyi alkalommal diadalmaskodott Jean-Paul Cottret oldalán az autósok mezőnyében is:

1991. Yamaha YZE750T
1992. Yamaha YZE850T
1993. Yamaha YZE850T
1995. Yamaha YZE850T
1997. Yamaha YZE850T
1998. Yamaha YZE850T

2004. Mitsubishi Pajero
2005. Mitsubishi Pajero
2007. Mitsubishi Pajero
2012. Mini All4 Racing
2013. Mini All4 Racing
2016. Peugeot 2008DKR


Legfrissebb cikkek