Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen nyerte a Dakar Rally tizenkettedik, San Juan – Villa Carlos Paz közötti szakaszát. A Mini finn pilótáját csapattársa, Nasser Al-Attiyah követte. Peterhansel egyre közelebb kerül a tizenkettedik Dakar-győzelméhez.


Mikko Hirvonen pályafutása első Dakaros részsikerét könyvelhette ma el. A korábbi rallypilóta 5 óra 34 perc 17 másodperc alatt teljesítette a mai távot, és 9 másodperccel előzte meg csapattársát, Nasser Al-Attiyahot. A harmadik időt a dél-afrikai Leeroy Poulter autózta a Toyota Hilux Overdriv-val, megelőzve honfitársa, Giniel De Villierst. Az ötödik pozícióban Nani Roma ért be. A spanyol Minis több mint 3 perccel volt lassabb a szakaszelsőnél. Roma mögött a 2014-es tereprally világkupa-győztese, Vladimir Vasilyev teljesítette a szakaszt. A hetedik helyre Orlando Terranova kormányozta be a Minit. Az argentin versenyző mögött három Peugeot-s pilóta fért még be a top 10-be, Sebastien Loeb, Cyril Despres, Stephane Peterhansel sorrendben.

160115 dakar12 n2

Stephane Peterhansel karnyújtásnyira került a tizenkettedik Dakar-sikeréhez, mivel a zárónapnak 41 perces előnnyel vág neki. „Mr. Dakar”-t a címvédő Nasser Al-Attiyah, valamint Giniel De Villers követi az összetettben.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   43:27:42
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +00:40:59
3. G.De Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +01:07:16
4. M.Hirvonen – M.Perin (Mini)   +01:11:42
5. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +01:36:16
6. N.Roma – A.Haro Bravo (Mini)   +01:46:38
7. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +01:55:05
8. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (Toyota)   +02:04:49
9. S.Loeb – D.Elelna (Peugeot)   +02:22:46
10. Y-AlRajhi – T.Gottschalk (Toyota)   +04:36:54


A motorosoknál a portugál Helder Rodrigues diadalmaskodott a Yamahával. Az összesített lista élén továbbra is Toby Price áll. Az ausztrál versenyző 37 perces előnnyel várja a zárónapot a szlovák Stefan Svitko előtt.
A quadosok között Marcos Patronelli nyert, így az összetettben tovább növelte az előnyét testvérével, Alejandroval szemben.

A kamionosok mezőnyében a Versluis – Pronk – Klein MAN-es trió diadalmaskodott. Az összesítésben továbbra is a Gerard De Rooy által irányított Iveco-s alakulat vezet.

Holnap véget ér a 38. Dakar Rally, de mielőtt győzteseket avatnának, a 180 kilométeres Villa Carlos Paz – Rosario közötti szakaszt még teljesíteniük kell a versenyzőknek.


Legfrissebb cikkek