Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen pályafutása első Dakar Rallyján vesz részt az X-Raid csapat színeiben. A finn pilóta a motorsport.com-nak elárulta, hogy az elsődleges célja az lesz, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön a maratoni versenyről.

Hirvonen 2015-ben a tereprally világkupában már kipróbálta, hogy milyen is a Mini volánja mögött versenyezni, és a Baja Aragont a harmadik, a Marokkó Rallyt pedig az ötödik helyen teljesítette.

160103 hirvonen n2

„Azért vagyok itt, hogy tanuljak, mivel nincs sok tapasztalatom az ilyen típusú viadalokról” –kezdte a tizenötszörös WRC-győztes Hirvonen. „Nagyon sok jó pilóta van itt, akik nagyobb rutinnal rendelkeznek, mint én. Hozzájuk képest én kezdő vagyok. Lehetséges, hogy a jövőben fel tudom majd venni ellenük a kesztyűt, de úgy gondolom, hogy ennek még nincs itt az ideje.”


Bár az idei Dakar szakaszai sokkal jobban hasonlítanak egy tradicionális rally gyorsaságijaira, mint a korábbi években, Hirvonen szerint még így is hatalmas a különbség ahhoz képest, amihez eddig hozzászokott.

„A szakaszok itt sokkal hosszabbak, valamint a rallyban pontosan tudjuk, hogy melyik kanyar után mi következik –itt pont az ellenkezője a jellemző. Ezt teljesen másképp kell megközelíteni. Számomra az okozza a legnagyobb gondot, hogy megtaláljam a megfelelő sebességet. Néha nagyon nehéz támadni, viszont könnyen hibázhat az ember; van, hogy túl lassan mész azért, hogy elkerüld a bajt, ezért is nehéz megtalálni az egyensúlyt a hosszú szakaszokon. A Dakar fizikailag is jobban igénybe veszi az embert, mint a rally, és sokkal nagyobb koncentrációra van szükségünk.” – tette hozzá Hirvonen.


Legfrissebb cikkek