Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nani Roma nyerte a Dakar Rally harmadik, San Rafael és San Juan közötti szakaszát.

A Mini spanyol pilótája 2:58:52-es idővel ért célba. A második helyen a szintén Mini-vel versenyző Krzysztof Holowczyc futott be, egy perccel lemaradva Romától. A Toyota Hilux-al induló Leeroy Poulteré a harmadik pozíció.

Robby Gordon számára nem alakultak jól az eddigi szakaszok. Rengeteg technikai gondja akadt az amerikai pilótának, de a mai napot a hatodik helyen teljesítette. Sem Stephane Peterhansel, sem Carlos Sainz nincs benne a napi top 10-ben. Az összetett állása is változott tegnapihoz képest. Roma vette át a vezetést, Peterhansel pedig visszacsúszott az ötödik helyre.

Az összetett állása három szakasz után: 1. Roma (09:20:13); 2. Terranova (+:00:09:06); 3. Al-Attiyah (+00:10:00); 4. Sainz (+00:12:02); 5. Peterhansel (+00:24:08)…

A motorosoknál Joan Barreda Bort volt ismét a leggyorsabb. A spanyol Hondás az összetettben is vezet.

1. Barreda Bort (09:56:44); 2. Despres (+00:13:04); 3. Coma (+00:13:56)

 


 

A quadosok és a kamionosok eredményeiről még nem érkeztek információk.

A magyarok a mai napon még nem értek célba. Tegnap a Sebestyén Sándor – Bognár József – Ungvári Miklós trió a 76. helyen ért célba a Toyota Land Cruiser 200-al. A magyar egység több kilométeren keresztül vontatta Robby Gordont.

A KTM-es Dési János hetvenedikként futott be. A quados Somfai Mátyás remekül kezdett. A nyitónapon a kilencedik időt teljesítette, tegnap azonban technikai gondok nehezítették a dolgát, és ugyan beért a táborba, de 20 perc után indulnia is kellett tovább a harmadik szakaszra.

Holnap a motorosokra és a quadosokra 353, míg az autósokra és a kamionosokra 657 kilométernyi speciális szakasz vár San Juan és Chilecito között.

Legfrissebb cikkek