Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA Tereprally Világkupa nyolcadik fordulóját Lengyelországban rendezik meg.

A Mini hat autóval áll rajthoz a Baja Polandon, köztük a bajnoki tabellát vezető, a HunGarian Baja győztese, Nasser Al-Attiyah. A katari pilóta mellett Erik van Loon, Stephan Schott valamint három lengyel, Krzysztof Holowczyc, Adam Malysz és Jakub Przygonski is a Dakar-győztes autóval fog szerepelni. Holowczyc januárban a harmadik helyen zárta a Dakart, és a Baja Poland lesz az idei első világkupa futama. A lengyel pilóta már négy alkalommal tudott diadalmaskodni a hazai pályán, most pedig WRC-s navigátorával, Lukasz Kurzejával vág neki a távnak.

150826 bajapoland n2

Az egykori sikeres síugró, Adam Malysz negyedik alkalommal fogja terelgetni a Mini-t, és szívesen állna dobogóra francia mitfárerével, Xavier Panserivel, aki hosszú ideig élt Varsóban, így félig-meddig ő is hazainak érezheti a Baja Polandot.

Jakub Przygonski két kerékről négy kerékre váltott, és az az Andreas Schulz fogja diktálni neki az itinert, aki Jutta Kleinschmidt (2001) és Hiroshi Masuoka (2003) oldalán is megnyerte a Dakar Rallyt.

Az orosz Vladimir Vasilyev egészségügyi probléma miatt kénytelen volt kihagyni a két utolsó viadalt, de Lengyelországban már ismét beül a Toyota Hilux Overdrive volánja mögé. Vasilyev mellett Marek Dabrowski, Berhard Ten Brinke, Alexander Zheludov, Martin Kaczmarski, Pawel Molgo és Jes Munk is Toyotával vág neki a közel 415 kilométernyi versenytávnak.


A Baja Polandra több magyar páros is leadta a nevezést. A Szalay Balázs – Laklóth Aladár kettős az Opel Mokkával áll rajthoz. Fazekas Károly a BMW X6 RR-rel, a Fodor Imre – Mesterházi Márk páros a Ford Rangerrel, Hangodi Zoltán a Klement Mosquitóval, a Sebestyén Sándor – Bognár József duó pedig a Toyota Land Crusierrel nevezett a futamra. Miroslav Zapletal a H3 Evo-val száll harcba a bajnoki pontokért.

A Baja Poland péntek este egy 6,5 kilométeres prológgal kezdődik Szczecin közelében. Szombaton két 144 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, míg vasárnap két 60 kilométeres táv szerepel a programban.

A teljes nevezési lista is található.


Legfrissebb cikkek