Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen kilencszeres rallyvilágbajnoka, Sebastien Loeb, múlt héten a marokkói Erfoud térségében kipróbálta a Peugeot 2008 DKR-t. Loebnek Carlos Sainz navigátora, Lucas Cruz diktálta az itinert a két napos sivatagi teszten.

150623 loeb n2

„A két nap alatt több mint 1000 kilométert mentem, és egy számomra teljesen ismeretlen területet fedezhettem fel. Ez egy nagyon más világ, mint amiben eddig én versenyeztem.  A legszokatlanabbak a navigátor utasításai voltak, mivel mondta az irányt és a lehetséges veszélyeket, viszont több kilométert is megtettünk két utasítás között. Ezzel szemben én ahhoz vagyok szokva, hogy másodpercenként kapjam az információkat a navigátortól” –árulta el a francia pilóta.


Loeb nagyon élvezte a tesztet és nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben további kilométereket menjen a Peugeot-val. „Nagyon élveztem a tesztet, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Jelenleg a WTCC-re akarok koncentrálni.” –tette hozzá Loeb, aki a slovakiaringi második versenyen az első helyen ért célba a Citroen C-Elyseé-vel.


Legfrissebb cikkek